Breaking news

Care sunt conditiile pentru obtinerea unui credit fara dobanda

Sunt posibile creditele fara dobanda in Romania? Raspunsul este da, cu conditia sa fie respectate anumite cerinte impuse de institutiile financiare nebancare (IFN) care le acorda. Iata care sunt acestea:

Client nou – care apeleaza pentru prima data la respectivul IFN

Un imprumut fara dobanda este de fapt o forma prin care institutiile nebancare ii atrag pe clientii noi. In acest scop, oferta IFN-urilor include si aceasta facilitate, ca oamenii care se imprumuta pentru prima oara la ele sa beneficieze de dobanda 0 pentru o anumita perioada de timp. Unele institutii ofera sansa unui imprumut de pana la 4.000 de lei, pentru care nu se plateste niciun leu in plus la data scadenta.

Alte strategii vizeaza dobanda 0 in cazul unei anumite perioade, de exemplu, pentru un credit luat pe cateva luni, dobanda poate fi eliminata pentru primele 30 de zile. Acesta reprezinta un mare avantaj, pentru ca, IFN-urile sunt recunoscute ca practica, de regula, dobanzi mai mari decat bancile. Primul credit poate fi asadar foarte avantajos, dar facilitatile nu raman valabile si in cazul celui de-al doilea. Creditul fara dobanda poate fi obtinut si de persoanele care au inregistrat un istoric de credit negativ.

Perioada de rambursare trebuie sa fie scurta

Pentru a beneficia de aceasta facilitate, a unui credit IFN urgent fara dobanda, oamenii mai trebuie insa sa respecte o conditie: sa returneze banii intr-o anumita perioada impusa. Institutiile nebancare aleg de obicei ca perioada de rambursare una cuprinsa intre 7 si 30 de zile.

Sumele de bani provenite de la un imprumut nebancar online  pot fi cheltuite dupa bunul plac al oamenilor, nefiind impuse limite sau directii in acest sens din partea creditorilor. Cu toate acestea, in general, creditele trebuie sa fie accesate rational, doar atunci cand este neaparata nevoie de ele, declara specialistii financiari de la CreditRapid.ro. Acesta este unul dintre principalele puncte ale educatiei financiare, si anume efectuarea cheltuielilor absolut necesare, fara tentatii si cumparaturi iresponsabile. In acest fel, oamenii se pot asigura ca nu vor intra intr-un impas financiar din care sa nu mai poata iesi.

Este important de respectat aceasta conditie a platii la timp, pentru ca altfel solicitantii nu mai pot beneficia de reducerea dobanzii. Spre exemplu, la unele institutii nebancare, pentru un credit de 500 de lei, cu un termen de 60 de zile, daca se achita la data scadenta banii, se platesc 500 de lei, in schimb daca se depaseste termenul, DAE poate fi de 7715%, adica se vor achita 899 lei, in doua rate egale.

Un credit fara dobanda este un instrument financiar util in foarte multe cazuri, el fiind o metoda rapida de a face rost de banii necesari. Unii oameni il compara cu imprumutul de la un prieten, caruia i se specifica de la inceput cand i se vor returna banii, iar prietenul, pentru ca este un prieten bun, nu cere dobanda pentru acest ajutor.

Pasii care trebuie parcursi pentru accesarea acestuia sunt: stabilirea sumei pe site-ul IFN-urilor, incarcarea documentelor necesare si asteptarea raspunsului. Din momentul in care s-a primit confirmarea, banii pot intra in contul solicitantului dupa doar cateva ore.

>