Breaking news

Care sunt cele mai utile aparate fitness pentru acasa?

Atlet profesionist sau sportiv amator, cu siguranta iti doresti si tu sa beneficiezi de o mai buna anduranta si de un corp de vis. Insa, din pacate, toate acestea nu vin singure. Reprezinta fructul a numerosi ani de antrenament. Banda de alergat, bicicleta eliptica, aparatul de vaslit…exista mai multe aparate fitness utile care te pot ajuta in antrenamentul tau de zi cu zi, in functie de nevoile tale. Descopera in acest articol cele mai utile aparate fitness pentru acasa.

 

Bicicleta spinning, ideala pentru lucrarea muschilor picioarelor

 

Disponibila in numeroase sali de sport, bicicleta de spinning este extrem de populara in randul celor pasionati de fitness. Spinning-ul este o activitate care te poate ajuta sa arzi intre 500 si 1000 de calorii. Spre desoebire de bicicleta stationara regasita in egala masura in sala de sport, bicicleta spinning este conceputa pentru a imita drumetia pe bicicleta. Acest aparat ofera mai multe posibilitati de reglare pentru inaltimea si pozitionarea ghidonului, inaltimea scaunului sau inaltimea pedalelor. Aparatul se poate ajusta perfect de corpul tau pentru o mai buna experienta de pedalare. Bicicleta spinning nu iti permite sa arzi doar calorii. Este o activitate care favorizeaza anduranta si tonifierea muschilor picioarelor. Este ideala pentru ciclisti si pentru atleti. Prezinta avantaje enorme precum :

 

  • reducerea nivelului de colesterol din organism;
  • atenuarea rezistentei la insulina;
  • imbunatatirea circulatiei sanguine.

 

Banda de alergat, aparatul fitness prin excelenta

 

Banda de alergat nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este vorba despre regina aparatelor fitness. Prezenta in toate salile de sport, banda de alergat ne permite sa ne dezvoltam anduranta si sa castigam putere musculara. Este aparatul ideal pentru debutantii in fitness. Se adapteaza tuturor datorita reglajelor sale (inclinare care lasa impresia unei urcari si variatii de viteza). Unele benzi de alergat mai moderne dispun de un ecran care afiseaza distanta efectuata, dupa cum bine am aflat de pe noul blog de fitness Fitsport.ro. Banda de alergat poate fi folosita de catre sportivii profesionisti, de persoanele aflate in cautare de o mai buna masa musculara si de persoanele care vor sa slabeasca.

 

Bicicleta eliptica, ideala pentru doamne si domnisoare

 

Vrei sa iti sculptezi silueta? Bicicleta eliptica este aparatul fitness de care ai nevoie. Datorita multiplelor posibilitati de miscare pe care le ofera acest aparat, vei fi in masura sa lucrezi muschii coapselor si fesierii. Nu este de mirare faptul ca trei sferturi din utilizatorii acestui aparat fitness sunt femei. Bicicleta eliptica are particularitatea de a se adapta tuturor. Este ideala pentru cei care vor sa practice sport de acasa.

 

Aparatul de vaslit, eficient pentru pierderea in greutate

 

Pentru unii, aparatul de vaslit este unul din cele mai complete aparate fitness. Aparatul de vaslit este extrem de apreciat deoarece solicita toti muschii corpului. Este un aparat fitness care ne permite sa reproducem miscarile de canotaj la sala sau in propria casa. Chiar am gasit un clasament al celor mai bune pe acest site. In urma cu cativa ani, era un aparat folosit doar de catre sportivii din domeniu pentru a-si lucra anduranta, pentru a fi apti sa infrunte intemperiile. De-a lungul anilor, aparatul de vaslit si-a dovedit eficienta si a devenit rapid unul din cele mai apreciate aparate de fitness din lume.

 

Stepper-ul, stapanul incontestabil al aparatelor fitness de acasa

 

Unul din primele aparate fitness care ne-a trecut pragul in urma cu cativa ani este stepper-ul. Stepper-ul este un echipament care poate parea banal la prima vedere datorita marimii sale. Cu toate acestea, este extrem de eficient pentru lucrarea muschilor fesieri si a coapselor. La fel ca bicicleta eliptica, este un aparat adorat de doamne si domnisoare. Cateva minute de stepper pe zi sunt de ajuns pentru a te mentine in forma. In plus, este un aparat care nu ocupa mult loc, cu siguranta isi va gasi un loc in sufrageria ta.

 

Electrostimulatorul, o inovatie deosebit de eficienta

 

Considerat un simplu gadget in urma cu cativa ani, electrostimulatorul este in ziua de azi, noua tendinta in fitness. Folosite in egala masura in medicina, aparatele de electrostimulare permite castigarea in eficienta in timpul exercitiilor de fitness. In doar 30 de minute poti obtine rezultatele unei sedinte de antrenament de 4-5 ore. Dispune de mai multi electrozi care sunt plasati in zone strategice ale corpului. Electrozii trimit un impuls electric muschilor pentru a-i stimula.

 

Aparatele fitness sunt deosebit de utile si de avantajoase. Alegerea aparatului fitness se va face in functie de nevoile si cerintele tale.

>