Breaking news

Care sunt cele mai cunoscute ceaiuri din întreaga lume?

Ceaiul este una dintre cele mai populare și iubite băuturi din întreaga lume, consumată de miliarde de oameni zilnic, atât în varianta caldă, cât și rece. Cu toate acestea, nu toate tipurile de ceai sunt create la fel și există o varietate largă de arome și beneficii asociate cu diferitele tipuri de ceaiuri. În acest articol, vom explora cele mai cunoscute tipuri de ceaiuri și caracteristicile lor distinctive.

Ceaiul negru: Ceaiul negru este unul dintre cele mai consumate tipuri de ceai în lume. Acesta este făcut din frunze de ceai uscate și fermentate și are o aromă puternică și bogată. Ceaiul negru este adesea consumat cu lapte și zahăr și este cunoscut pentru rutina de a fi servit cel mai des în diminețile britanicilor. De asemenea, este preferat de mulți oameni pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare.

Ceaiul verde: Ceaiul verde este o altă selecție populară, care se regăsește în special în Asia. Acesta este produs din frunze proaspete de ceai și este minim procesat, ceea ce permite păstrarea nutrienților și a antioxidanților. Ceaiul verde are un gust răcoritor și dulce și este adesea asociat cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar și cu plăcerea de a fi consumat în orice moment al zilei în care îți dorești un boost de energie. 

Poți achiziționa ceai verde de la Vedda și să te bucuri de infuzii delicioase, precum China Jasmine, Cranberry Green, Sencha și Goji Berry Green. 

Ceaiul alb: Ceaiul alb este un tip de ceai făcut din frunzele și mugurii nedezvoltați ai plantei de ceai. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai fine și mai delicate tipuri de ceai și este apreciat pentru gustul său subtil și aroma ușoară. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, ceaiul alb este o alegere excelentă pentru oricine dorește să încerce o aromă interesantă sau pentru cei care doresc să savureze o băutură delicată și rafinată.

Ceaiul Oolong: Ceaiul oolong este un tip de ceai tradițional chinezesc, care se situează între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește nivelul de oxidare. Ceaiul oolong este denumit uneori și “ceaiul dragonului negru” sau “ceaiul dragonului auriu”, în funcție de nivelul de oxidare și de procesul de producție. Există o varietate largă de oolonguri, care diferă în funcție de zonă geografică de proveniență, cultivare, metodă de procesare și nivel de oxidare.

Gustul și aroma ceaiului oolong variază, de asemenea, în funcție de varietatea de ceai și de metoda de preparare. În general, ceaiul oolong are un gust delicat, cu note florale și fructate, și o aromă dulceagă și parfumată.

Ceaiul Pu-erh: Ceaiul Pu-erh este un ceai chinezesc care provine din provincia Yunnan și este numit după orașul Pu’er. Este un ceai fermentat și maturat, ceea ce înseamnă că este supus unui proces de fermentare naturală după ce este produs. Gustul ceaiului Pu-erh poate fi descris ca fiind bogat, terestru și ușor amărui. Ceaiul Pu-erh este împărțit în două categorii principale: ceaiul Pu-erh verde și cel negru. Ceaiul Pu-erh verde este mai puțin fermentat decât cel negru, iar gustul său este mai proaspăt și mai ierbos.

Ceaiul din plante: Ceaiurile din plante sunt băuturi care sunt preparate prin infuzarea sau fierberea diferitelor plante în apă. Acestea pot fi preparate din flori, frunze, tulpini, rădăcini sau alte părți ale plantei și sunt consumate pentru a beneficia de proprietățile lor nutritive și medicinale.

Ceaiul Rooibos: Ceaiul Rooibos este o băutură populară, făcută din frunzele plantei Aspalathus linearis, care crește în Africa de Sud. Această băutură este apreciată pentru gustul său dulce și pentru proprietățile sale nutritive și pentru senzația de relaxare oferită.

Ceaiul Chai: Ceaiul Chai este un tip de ceai indian, făcut dintr-o combinație de ceai negru și condimente, cum ar fi ghimbirul, cardamomul și scortisoara. Acesta are o aromă bogată și condimentată și este adesea consumat cu lapte și miere. 

Așadar, există o varietate largă de tipuri de ceaiuri, fiecare cu arome și beneficii unice. Indiferent de preferințele tale, există un tip de ceai potrivit pentru fiecare gust.

sursa foto: https://drive.google.com/file/d/1_CktjCFA6umGwxYVpIJ6RWk8y8YMNqV-/view?usp=share_link 

>