Breaking news

Care sunt beneficiile cititului

loading...

Cartile ne ajuta sa adormim, sa reducem stresul prin rasete sau lacrimi, sa evadam si sa vedem lumea dintr-o alta perspectiva. De fiecare data cand esti plictisit, incearca sa alegi o carte editura hoffman, in locul telefonului.

Cititul de carti Editura Hoffman ofera o serie de beneficii de care poate nu esti constient. Cu cat citesti mai multe carti, cu atat te vei simiti mai bine si mai relaxat.

Importanta cititului de carti

Cititul este important deoarece ne ajuta sa gandim, ne ofera acces la cunostinte vaste, pastrandu-ne mintea activa. Cititul ne ajuta sa invata si sa intelegem, si nu poate fi subestimat, mai ales ca ne ajuta sa ne dezvoltam vocabularul si abilitatile de gandire. Desi cititul ar putea parea o simpla distractie, acesta poate fi de ajutor corpului si mintii noastre. Timp de foarte multi ani de zile, cititul a fost singura forma de divertisment personal si, probabil, tocmai din acest motiv a fost si a ramas in centrul atentiei. Lectura a supravietuit anilor si, din fericire, si beneficiile acesteia.

Cititul te face mai inteligent

Cititul unei carti bune deschide o lume intreaga de cunoastere, incepand chiar de la o varsta frageda. Expunerea la vocabular prin citire (in special citirea cartilor pentru copii) nu numai ca duce la un scor mai mare la testele de citire, ci si la scoruri mai mari la testele generale de inteligenta pentru copii. In plus, cititul timpuriu poate duce la o inteligenta crescuta mai tarziu in viata.

Cititul poate spori puterea creierului

Nu numai ca cititul te face mai inteligent, dar iti poate creste, de asemenea, puterea creierului. La fel cum miscarea iti imbunatateste functiile cardiovasculare, cititul imbunatateste regulat functia de memorie, oferindu-i creierului un antrenament bun. Odata cu varsta apare o scadere a memoriei si a functiei creierului, dar lectura regulata poate ajuta la incetinirea procesului, mentinand mintea mai activa.

Intoarcerea paginilor te poate ajuta sa intelegi ce citesti

Cand vine vorba de a-ti aminti ceea ce ai citit, este mai bine sa alegi manuale editura hoffman decat sa citesti pagini electronice. Simtirea paginilor de hartie ofera creierului un context, ceea ce poate duce la o mai buna intelegere a subiectului despre care citesti. Asadar, pentru a obtine avantajele unei lecturi bune, opteaza pentru o carte fizica, in loc sa citesti pe internet ceea ce te intereseaza.

Cititul te poate ajuta sa te relaxezi

Exista un motiv pentru care multi oameni aleg sa citeasca o carte buna dupa o zi lunga si stresanta. Cercetarile sugereaza ca cititul poate functiona ca un puternic remediu impotriva stresului. Nu conteaza neaparat ce carte alegi sa citesti. Daca te lasi cuprins de o carte, poti scapa de grijile si stresul zilnic, petrecand timp explorand imaginatia autorului. In plus, daca citesti cateva pagini dintr-o carte inainte de somn, te ajuta sa te odihnesti mai bine. Crearea unui ritual de somn, cum ar fi cititul inainte de culcare, trimite corpului tau semnale ca este timpul pentru odihna. Citind o carte fizica te ajuta sa te relaxezi mai mult decat daca stai cu ochii intr-un encran inainte de culcare. Ecranele tabletelor si cartilor electronice te pot mentine treaz mai mult timp, si iti pot afecta somnul.

Sursa imagine: https://pixabay.com/photos/reading-relaxation-glasses-sight-3088491/

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>