Breaking news

Care sunt avantajele folosirii unui electrostivuitor?

Înainte de a cumpăra un stivuitor pentru o fabrică sau un depozit în care produsele sunt păstrate și încărcate pe paleți, se pune adesea întrebarea – ce model să alegi? Este potrivit un motostivuitor? Sau este mai bun unul electric ? În acest articol, îți sunt prezentate avantajele stivuitoarelor electrice.

Stivuitoare electrice pentru depozite

Modelele de electrostivuitoare moderne pot fi conduse fie de un motor clasic cu combustie, fie de o baterie. Acest utilaj folosește o baterie de mare capacitate, ceea ce înseamnă că trebuie reîncărcat în mod constant. În ciuda dimensiunilor sale mai mari, are avantaje care nu pot fi trecute cu vederea.

  • Costuri de operare mai mici

Ca regulă generală, utilizarea energiei electrice pentru stivuitoare este un cost mai mic, mai ales acum că bateriile cu plumb sunt îndepărtate. Merită să arunci o privire asupra acestor schimbări pentru a înțelege de ce stivuitoarele de baterii câștigă tot mai mult teren. Până de curând, bateriile cu plumb erau utilizate în principal pentru stivuitoare. Acest lucru a fost asociat cu o dimensiune destul de mare, dar și cu un anumit risc de utilizare, mai ales la înlocuirea bateriei. Acest lucru se datorează faptului că a inclus, printre altele, acid sulfuric, care este foarte coroziv. Pe de altă parte, bateriile cu plumb au o durată de viață mai scurtă – când sunt complet descărcate, ele trebuie înlocuite.

Astăzi, însă, stivuitoarele sunt dotate cu baterii litiu-ion. Acestea se caracterizează printr-o durată de viață mai lungă și toleranță la procesele de încărcare. Prin urmare, această componentă trebuie înlocuită mai rar. Mai mult decât atât – bateriile litiu-ion sunt, de asemenea, mai eficiente, garantând o perioadă lungă a procesului de muncă între încărcări.

  • Stabilitate ridicată a vehiculului

Pentru că stivuitoarele asigură o funcționare sigură și stabilă, este uneori necesară utilizarea unei contragreutăți. În cazul dispozitivelor fără fir, bateria îndeplinește de obicei această funcție, deși bateriile litiu-ion sunt mai ușoare decât omologii lor din plumb. Nu schimbă faptul că necesită o greutate mult mai mică decât unele modele de ardere. Astfel, atunci când cumperi un astfel de utilaj, poți fi sigur de o mai mare stabilizare a vehiculului.

  • Reducerea emisiilor de carbon în toate modurile

Un alt mare avantaj al stivuitoarelor electrice este că nu folosesc combustibili. Aceasta înseamnă că nu există gaze de eșapament, iar emisiile de zgomot sunt reduse. Acest lucru este benefic mai ales atunci când lucrezi în spații închise. Astfel, aceste stivuitoare electrice sunt mai ecologice și creează condiții de lucru mai prietenoase.

În plus, acestea sunt asociate cu prețuri mai mici de întreținere. Nu este vorba doar de costul combustibilului, ci și de service. Deși achiziționarea unui stivuitor electric pentru depozite este de obicei o cheltuială mare, în cele din urmă se dovedește a fi foarte economică. După cum poți vedea, aceste dispozitive au numeroase avantaje și sunt o soluție excelentă pentru depozite și alte facilități industriale.