Breaking news

Care este rolul unui avocat de Drept Comercial in desfasurarea activitatilor economice

loading...

Aria de Drept Comercial reprezinta un set de reguli juridice de drept privat care sunt aplicabile relatiilor juridice in care sunt implicati comerciantii si care rezulta din actele juridice, cum ar fi fapte si tranzactii considerate de lege fapte comerciale.

Un avocat de Drept Comercial intelege perfect modul in  care se elaboreaza contractele comerciale si felul in care se desfasoara tranzactiile intre companii, astfel incat sa poata preintampina eventuale riscuri sau probleme juridice.

Clientii unui avocat Drept Comercial sunt, de regula, companiile mari si corporatiile. O zi obisnuita din programul unui avocat de Drept Comercial consta in citirea si revizuirea contractelor, redactarea documentelor juridice pentru intreprinderi si revizuirea fuziunilor in afaceri. De asemenea, un astfel de specialist poate negocia in numele clientului pentru termenii unui contract sau a unui document de licenta. Pe piata avocaturii din prezent exista avocati din domeniu care se confrunta, in mare masura, cu cazuri de afaceri in litigiu in forma tipica a creantelor contractuale. Rolul unui avocat de Drept Comercial este acela de a cere solicitantilor sa isi ajute clientii prin intermediul litigiilor si sa ii ajute sa se pregateasca pentru ceea ce ar putea veni din opozitie.

Care sunt calitatile unui avocat de Drept Comercial

Un avocat de Drept Comercial profesionist trebuie sa fie creativ si strategic pentru a-si sfatui clientii cu privire la modul de structurare si negociere eficienta a unei tranzactii si de a gasi modalitati inovatoare de a rezolva problemele unice din fiecare tranzactie. De asemenea, avocatul trebuie sa comunice cat mai clar cu clientul, pe intelesul sau, astfel incat sa se asigure ca acesta a inteles toate sfaturile si recomandarile primite. Cu cat comunicarea se va desfasura mai bine, cu atat si clientul va sti sa actioneze in cunostinta de cauza si va lua cele mai bune decizii ce tin de aspectele comerciale ale firmei. Totodata, un avocat de Drept Comercial trebuie sa inteleaga in detaliu aria de practica si sa fie capabil sa se adapteze fiecarei situatii juridice in parte.

Ce obiective are un avocat de Drept Comercial

Scopul unui avocat de Drept Comercial este reusita clientilor sai. Acesta ofera consultanta pe toata durata activitatii clientilor corporativi, industriali si comerciali, in asa fel incat persoanele juridice sa isi gestioneze propriile procese interne. Obiectivul unui avocat de Drept Comercial este sa ofere sfaturi specializate cu privire la contractele care se refera la organizarea corporatiilor, cumpararea si vanzarea de companii, pregatirea si dezvoltarea contractelor comerciale, gestionarea si solutionarea conflictelor comerciale si acordarea licentelor tehnologice.

Daca esti in cautarea unui avocat de Drept Comercial, casa de avocatura NZA (Nicolescu, Zorin si Asociatii) iti sta la dispozitie. Activitatea specialistilor din cadrul societatii de avocati implica mai mult decat o “simpla” intelegere a aspectelor legale privind activitatea comerciala. Astfel, echipa este mereu pregatita sa ofere consultanta avizata si sa solutioneze cele mai complexe probleme juridice ale unei companii, precum inregistrarea licentelor, protectia datelor, contractele de finantare si sponsorizare, alinierea la anumite legi comerciale, etc. Pentru mai multe detalii referitoare la aceasta arie de practica, precum si la multe altele, acceseaza site-ul www.nza.ro.

loading...