Breaking news

Care este procesul de amanetare a bijuteriilor din aur

Te gândești cum poți face rapid rost de bani fără să apelezi la un credit bancar sau împrumuturi de la prieteni? Optează pentru amanetarea unor bijuterii valoroase!

Este bine cunoscut faptul că oamenii au fost întotdeauna atrași de aur și că podoabele confecționate din acest material prețios au servit mereu drept garanție pentru obținerea împrumuturilor pe termen scurt. Prin urmare, putem spune că este aproape imposibil să nu deții măcar o piesă din aur, pe care să o folosești ca să intri în posesia unor resurse financiare atunci când întâmpini dificultăți. Această practică este una cu tradiție în lumea întreagă, doar că lucrurile se schimbă în timp, de aceea trebuie să știi cum îți poți amaneta bijuteriile în siguranță. Iată ce presupune acest proces:

Selectarea casei de amanet și a serviciilor oferite

Este evident faptul că accesoriile tale din aur pot fi folosite ca garanție pentru obținerea unei anumite sume de bani doar la casa de amanet. Totuși, nu trece cu vederea această primă etapă de selectare a agenției. Chiar dacă te tentează să intri în prima casă de amanet, ai în vedere faptul că unitatea cu care vei colabora va avea grijă de bijuteriile tale pentru o anumită perioadă. Așadar, alege o casă de amanet de încredere, licențiată, cu experiență pe piață, o reputație bună și care să-ți ofere servicii transparente. O agenție respectabilă îți va oferi informații clare și îți va prezenta opțiunile pe care le ai, atât în ceea ce privește amanetarea bijuteriilor, cât și vânzarea aurului către casa de amanet.

Evaluarea și verificarea bijuteriilor din aur

Odată ce ai stabilit cu ce casa de amanet vei colabora, următorul pas îl reprezintă evaluarea calității metalului prețios. În primă fază, personalul agenției va cântări accesoriile pentru a determina greutatea acestora. În cazul pieselor din aur, greutatea se exprimă în grame. Mai departe, se stabilește autenticitatea aurului prin analiza atentă a bijuteriilor și efectuarea unui test gravură-acid. Trebuie menționat faptul că se acceptă spre amanetare doar accesorii veritabile, nu suflate cu aur. În acest sens, află că  marcajele de tip Heavy Gold Electroplate (HGE), Gold Plated (GP) și Rolled Gold Plated (RPG) au doar o cantitate nesemnificativă de aur și nu pot fi amanetate. În mod normal, bijuteriile în baza cărora poți obține un împrumut pot avea de la 8k și până la 24k. Titlul aurului este menționat, de regulă, pe partea interioară a accesoriilor. Marcajul cel mai mare reflectă și cel mai ridicat grad de puritate al metalului prețios și asta deoarece aurul este moale, iar pentru a fi prelucrat el se combină cu alte tipuri de metale și constituie un aliaj. În funcție de părțile de aur conținute se determină puritatea produsului final. Fiecare carat reprezintă 1/24 părți de aur din aliaj.

Semnarea contractului cu casa de amanet

Suma de bani pe care o poți împrumuta de la casa de amanet se stabilește în funcție de gramajul, numărul de carate și gradul de uzură sau starea bijuteriilor tale. După ce au fost puse la punct aceste detalii, se va încheia un contract între casa de amanet și client. Documentul va include data la care a fost semnat și data la care expiră, precum și detalii despre greutatea, tipul și valoarea accesoriilor amanetate. Înainte de semnarea contractului, vei fi înștiințat despre comisioanele și dobânzile aferente împrumutului tău, dar și consecințele nerespectării clauzelor contractului. Toate aceste mențiuni vor fi trecute în actul încheiat cu agenția.

Bijuteriile din aur îți oferă șansa de a obține un împrumut rapid, oricând ai nevoie, de la o casă de amanet. Totuși, nu pierde din vedere faptul că trebuie să-ți îndeplinești obligațiile la timp ca să nu-ți pierzi dreptul de proprietate asupra lor.

Sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1611107683227-e9060eccd846?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1740&q=80

>