Breaking news

Carambol pe Autostrada A1 și A2. 35 de mașini au fost implicate în accidentele în lanț

Prima zăpadă din 2014 a făcut prăpăd în România, unde autostrăzile A 1 și A 2 au fost închise din cauza viscolului. Aproximativ 20 de autovehicule s-au ciocnit, sâmbătă, pe firul 2 al autostrăzii A2, între Constanța și București. La fel s-a întâmplat și pe A 1, unde alte 15 mașini s-au tamponat.

carambol pe a1 si a2Carambolul cu 20 de autoturisme de pe Autostrada Soarelui, a avut loc sâmbătă, la prânz, la kilometrul 58,  pe calea 2 a autostrăzii, între Constanța și București, în dreptul localității Lehliu Gară. Accidentul rutier în lanț s-a soldat cu rănirea unei persoane.

În jurul orei 11:07, am fost solicitaţi să intervenim pe A2, la kilometrul 60, pentru un accident rutier în care au fost implicate mai multe maşini, în jur de 20, din câte ştiu. Este un accident în lanţ, avem o victimă care avea un traumatism la nivelul membrului inferior, a fost extrasă persoana din vehicul şi a fost predată unui echipaj de ambulanţă, pentru transport la spital“, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, pentru Antena 3.

Acesta este al doilea accident produs, sâmbătă, pe autostrada A2, după ce, în cursul dimineţii, la kilometrul 71, două autovehicule s-au ciocnit, o femeie fiind rănită uşor.

În urma accidentului, traficul de pe A2 a fost deviat timp de câteva zeci de minute, pentru efectuarea cercetărilor la locul accidentului.

Accidentul în lanț de pe Autostrada București Pitești s-a produs în jurul orei 13,30, și în carambol au fost implicate 15 mașini. Printre care și două tiruri. Din cauza acestora traficul rutier pe sensul de mers înspre Pitești este blocat pe ambele benzi. Medicii de la SMURD care s-au deplasat la locul accidentului au fost nevoiți să meargă pe jos cu trusele de prim ajutor în spate pentru că nu aveau cum să circule cu salvările. Din fericire accidentul nu s-a soldat cu victime.

Vineri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de viscol, valabilă până duminică seară pentru județele: Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

>