Breaking news

Caragiale, omagiat la TVR Cultural prin ediţii speciale

Miercuri, 1 februarie, de la ora 20.00, TVR Cultural va transmite, în direct, o ediţie specială consacrată ANULUI CARAGIALE.

Va fi o dezbatere despre actualitatea spiritului celui ce a fost I.L.Caragiale, moderată de Ioana Drăgan, la care vor participa criticul literar Ion Bogdan Lefter şi actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului I.L. Caragiale din Bucureşti.

Aceasta este prima acţiune pe care TVR Cultural o are în vedere pentru a marca împlinirea în 2012 a 160 de ani de când s-a născut şi 100 de când a murit I.L.Caragiale, considerat cel mai mare dramaturg român şi unul dintre cei mai importanţi scriitori români.

“Lumea lui Caragiale” este şi tema emisiunii “Controversele istoriei” de miercuri, 8 februarie, ora 20.00. Alături de moderatorii emisiunii, Alina Pavelescu şi Bogdan Cristian Iacob, vor participa la dezbatere prof. univ. dr. Liviu Papadima (decanul Facultăţii de Litere din Bucureşti) şi conf. univ. dr. Alin Ciupală (Facultatea de Istorie din Bucureşti).

Alături de suita de manifestări dedicate scriitorului pe parcursul acestui an, TVR Cultural are în vedere şi difuzarea, din Arhiva de Aur a TVR, a celor mai mari şi importante spectacole realizate după textele lui Caragiale.

Este motivul pentru care în acest an, TVR Cultural transmite în prima marţi a fiecărei luni câte un astfel de spectacol. Dacă în ianuarie a fost difuzată piesa O scrisoare pierdută, marţi, 7 februarie, de la ora 22.10, telespectatorii vor putea urmări O noapte furtunoasă – spectacol  cu o distribuţie de excepţie: Octavian Cotescu, Mitică Popescu, Valeria Seciu, Dan Condurache, Horaţiu Mălăele, Stelian Nistor, Doru Ana, Mimi Enacescu, Romulus Dumitrescu, Mircea Dumitru, Eugenia Ardeleanu. Scenariul şi regia artistică este semnată de Sorana Coroamă Stanca.