Breaking news

Caracteristicile unei imprimante 3D pentru stomatologii

Imprimantele 3d utilizate în cabinetele specialiștilor din domeniul stomatologiei folosesc cele mai noi tehnologii în vederea realizării de materiale necesare de înaltă calitate.

Principalele tehnologii utilizate în zilele noastre pentru realizarea acestor materiale sunt stereolitografia (SLA) și procesarea digitală a luminii (DLP). Cele două tehnici funcționează în mod asemănător în aproape toate privințele, de la calitatea imprimării la fluxul de lucru, materialele cu care se poate lucra sau costurile generate de aceste două tehnologii.

Pentru ca o Imprimata 3D pentru stomatologi să fie utilizată cu succes, aceasta trebuie să aibă o serie de caracteristici, cele mai importante fiind acuratețea, precizia, ușurința în utilizare și costurile reduse pentru o investiție eficientă.

Imprimare 3D cu precizie

Precizia cu care sunt realizate lucrările cu ajutorul unei imprimante 3d este deosebit de importantă, deoarece în domeniul stomatologic este vorba despre produse finale care trebuie să fie de înaltă calitate. Precizia cu care este prelucrat materialul influențează în mod direct calitatea produsului final, însă aceasta depinde nu numai de calitatea imprimantei, ci și de tehnologia de imprimare 3d utilizată, de materialele prelucrate, de setările software sau de modul de post-procesare a materialelor obținute.

Varietate de materiale utilizate în imprimare

Varietatea de materiale care pot fi utilizate pentru imprimarea 3d a produselor dentare este extrem de importantă, deoarece pentru lucrări de calitate dorite de pacienți este nevoie de materiale de calitate. Alegerea unui material anume pentru realizarea produsului final este influențată direct de modelul imprimantei și de capacitatea acesteia de a prelucra anumite materiale. Cele mai avansate modele de imprimante 3d pentru lucrările dentare au capacitatea de a produce modelele cerute cu cea mai mare precizie, de la coroane și proteze la ghidaje chirurgicale sau diverse dispozitive de fixare. Pentru realizarea unei mari varietăți de produse este nevoie de prelucrarea unor diverse tipuri de materiale, motiv pentru care acest aspect este extrem de important atunci când vine vorba de alegerea unei imprimate 3d profesionale pentru domeniul dentar.

Economii pe termen lung

O inovație tehnologică de anvergura acesteia trebuie să aducă cu sine beneficii numeroase pe termen lung, cele temporare nefiind rentabile. Deși costurile imprimantelor 3d utilizate în sensul realizării de produse dentare nu mai sunt atât de mari ca la început, această investiție trebuie să fie una pe termen lung pentru a merita. Iar în acest sens, o astfel de imprimantă este tocmai ceea ce ai nevoie, deoarece utilizarea sa implică scăderea costurilor de procesare și prelucrare a materialelor cu până la 90%.

>