Breaking news

Captură uriașă de droguri la Timișoara. 70 de kg de cocaină neagră au fost confiscate de DIICOT

Procurorii DIICOT au confiscat 70 de cocaină neagră, ajunsă la Timișoara, din Ecuador, via Germania. Drogurile aveau o valoare de piață de 4,2 milioane de euro.

politist galati droguri - diicotProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Direcţia Antidrog au capturat peste 70 kilograme cocaină care era disimulată în obiecte de mobilier din lemn.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că suspecţii, un cetăţean venezuelean,   un cetăţean  columbian şi un cetăţean  român au  introdus pe cale maritimă, în România, pe ruta Ecuador-Germania- Portul Constanţa Sud Agigea- Timişoara, cantitatea de peste 70 kg cocaină. Transportul urma să tranziteze România, destinaţia finală fiind Spania. S-a reţinut că drogurile de mare risc erau procurate din Ecuador iar pentru a nu fi depistate  au fost injectate în pereţii interiori ai unor corpuri de mobilă. De asemenea, pentru a disimula drogurile, suspecţii au  schimbat proprietăţile acestora prin prelucrare, obţinând cocaină de culoare neagră. Valoarea de piaţă a drogurilor este de 4.200.000 de euro”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au monitorizat activitatea infracţională a suspecţilor  în mod coordonat şi în cooperare cu  Vama Germană, National Crime Agency şi National Police din Marea Britanie precum şi cu autorităţile din Spania.

>