Breaking news

Caporalul Ionescu Albert Ionuţ, arestat preventiv pentru complicitate la omor

Ionescu Albert Ionuţ, caporal al unei unităţi militare din București, a fost arestat preventiv, în baza unei decizii luate de Tribunalul Ilfov. Militarul este acuzat că a participat la o crimă împreună cu un alt bărbat.

militarProcurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au început urmărirea penală pe numele lui Stoica Alexandru Ionuț, acuzat de omor, dar și a caporalului Ionescu Albert Ionuț, acuzat de complicitate la omor.

„În fapt se reţine că, la data de 10 ianuarie 2015, în jurul orelor 18:00, într-o comună din judeţul Ilfov, inculpatul Stoica Alexandru Ionuţ a aplicat victimei A.F. mai multe lovituri cu un cuţit, în urma cărora aceasta a decedat. La agresiune a participat şi inculpatul Ionescu Albert Ionuţ prin faptul că a lovit şi imobilizat victima, diminuându-i capacitatea de a se apăra de loviturile de cuţit aplicate de către celălalt inculpat. Dosarul a fost iniţial înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, care a dispus reţinerea inculpatului civil Stoica Alexandru Ionuţ şi declinarea cauzei la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru continuarea cercetărilor şi faţă de caporal Ionescu Albert Ionuţ. Astfel, prin ordonanţa din data de 11 ianuarie 2015, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus reţinerea caporalului Ionescu Albert Ionuţ”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul General.

Pe 11 ianaurie, cei doi inculpaţi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ilfov, care a admis cererile şi a dispus emiterea unor mandate de arestare pe numele acestora pentru o perioadă de 30  de zile.