Capitala deszăpezită, Romania înzăpezită

IARNA - BUCURESTIBucurești, Romania – ora 18.00 – deși încă nu ninge abundent pe majoritatea bulevardelor si străzilor principale utilajele de deszăpezire și-au făcut deja apariția.

București, Romania – ora 20.00 – Vîntul s-a întețit și ninge viscolit de mai bine de o oră. Bulevardul Drumul Taberii este curățat și se circulă fără probleme. Intersecția Răzoare este liberă, se circulă mai bine ca în cursul săptămînii. Șoseaua Panduri, Șoseaua Viilor, Bulevardul Brîncoveanu, Strada Alunișului, Calea Văcărești – peste tot în capitală se circulă foarte bine.

București, Romania – ora 03.00 – deși ninge de aproximativ 8 ore în capitală traficul rutier se desfășoară fără dificultăți iar utilajele de deszăpezire încă își fac treaba temeinic.

Iată că se poate! Se pare că amenințările și avertismentele primarului capitalei, Sorin Oprescu, și-au facut în sfîrșit efectul.

În țară însă lucrurile nu stau la fel de bine, 14 drumuri judeţene din Argeş, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Giurgiu şi Olt au fost blocate în ultimele ore, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului, iar 42 de maşini rămase înzăpezite au fost deblocate. Aproximativ 1.900 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au acţionat pentru combaterea efectelor fenomenelor meteo, în localităţi aflate sub avertizările meteo cod portocaliu şi cod galben.

>