Breaking news

Cântecele, modalitatea cea mai eficientă de a-ți adormi copilul – VIDEO

Un cântec de leagăn bine cântat adoarme și pe cel mai neastâmpărat copil. Medicii pediatri și psihologii recomandă ca părinții să apeleze la varianta cântecelelor de leagăn pentru a-și adormii copii, în detrimentul altor tehnici mai mult sau mai puțin eficiente.

cantece pentru copiiUna dintre cele mai dificile și descurajante sarcini pe care le au părinții, este să își trimită copii la culcare și să-i adoarmă.

Potrivit studiilor, circa 40% dintre copii au tulburări de somn și se foiesc ore bune în pat până să adoarmă. Medicul pediatru Marc Weissbluth susține că în prezent, copiii dorm în cursul copilăriei și adolescenței timpurii, mai puțin decât copiii din anii`70 și `80.

Somnul este vital în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului. Studiile relevă faptul că un copil de 2 ani doarme în zilele noastre cu 40 de minute mai puțin decât unul de aceeași vârstă din urmă cu o generație sau două.

Bebelușii și copiii mici au nevoie de 11 ore de somn, preșcolarii de până la 12 ore, dacă renunță la somnul de după amiază, iar copiii mai mari ar trebui să doarmă 10-11 ore.

Somnul este foarte important pentru bebeluş: dacă nu este odihnit, copilul va plânge şi va refuza să se liniştească.

Reţine faptul că bebeluşii asociază diverse obiecte, persoane sau acţiuni cu mersul la culcare.

Dacă micuţul a început să asocieze somnul cu persoana ta, va avea nevoie să fii lângă el de fiecare dată când adoarme. Acelaşi lucru se poate întâmplă cu acţiuni precum legănatul sau cântecele, pe care copilul le poate vedea că obligatorii înainte de culcare.

Astfel că soluția cea mai practică și la îndemâna părinților pentru a-și adormi copii, o reprezintă cântecele de leagăn.

Copilul adoarme mult mai uşor dacă mama sau tatăl îi cântă la ureche încetişor, cântecele de leagăn liniştitoare.

Melc melc codobelc, sau o rățușcă stă pe lac, sunt unele dintre cele mai celebre cântecele de leagăn pentru adormit copii. Dacă în urmă cu 10-20 de ani, părinții erau nevoiți să învețe cântecelele și apoi să le cânte copiilor lor, chiar dacă nu aveau talent muzical, acum, au scăpat de această grijă. Internetul le sare în ajutor întrucât în ultimii an au apărut site-uri specializate care pun la dispoziția părinților, cântece pentru copii însoțite de animație video.

CanteceGradinita.ro este unul dintre site-urile pe care găsești cele mai frumoase cântece pentru copii cu animații 3D. Le poți asculta fie online pe site, în format video, și chiar le poți descărca pentru a le pune pe suport audio și să le folosești chiar și când nu ai conexiune la internet.

Pe acest site găsești cântece pentru copii atât în limba română cât și în limba italiană, iar prin intermediul canalului de YouTube poți să îi arăți copilului tău videoclipuri muzicale animate care să-l ajute să adoarmă.

Boroboața, Vine melcul supărat, Alunelu, alunelu hai la joc, Nu mi-e frică de Bau-Bau, Vine, vine primăvara, În pădurea cu alune, Un elefant se legăna, Podul de piatră s-a dărâmat și O ratusca sta pe lac, sunt doar câteva din cântecele de leagăn pentru copii pe care le poți găsi pe site-ul CanteceGradinita.ro.