Breaking news

Canotorii români au plantat 1500 de stejari lângă Snagov, în Pădurea Campionilor

Sportivii Federației Române de Canotaj au dat startul proiectului Pădurea Campionilor, prin intermediul căruia se implică în împădurirea a aproape patru hectare de teren lângă Snagov. Canotorii au plantat 1500 de puieți de stejar, pe jumătate de hectar și au încurajat toți românii să le urmeze exemplul pentru a combate efectele încălzirii globale și pentru a le oferi generațiilor viitoare un mediu mai sănătos în care să trăiască.

La acțiunea Pădurea Campionilor au participat și Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Laurențiu Ciornei, fondatorul Asociației Alianță Pentru Pădure.

Pădurea Campionilor este situată în proximitatea Complexului Sportiv Nicolae Navasart, Snagov, și contribuie în mod eficient la refacerea centurii verzi a Capitalei. Acțiunea de azi și cele ce vor urma sunt sprijinite de RPN-Romsilva/Direcția Silvică Ilfov și Asociația Alianță Pentru Pădure.

„Mă bucur că acest proiect drag nouă a devenit realitate și că vom avea în curând Pădurea Campionilor aici, la Snagov, locul nostru de pregătire. La fel ca în sport, unde crești baza sportivă începnd cu juniorii, așa și pădurea trebuie să crească de la puieți până la copaci puternici. Și ce poate fi mai frumos decât campanie a campionilor, o campanie de conștientizare a nevoii de a trăi într-un mediu curat și sănătos!  Sper sa fim un exemplu pentru mulți oameni ca ei să procedeze la fel în orice colț al țării. Trebuie să avem grijă de acești puieți așa cum avem grijă de copiii noștri acasă. România merită un viitor verde!”, declară Elisabeta Lipă.

Proiectul este susținut de Asociația Alianță Pentru Pădure, fondată de Laurențiu Ciornei, asociație care se implică activ, alături de profesioniști, pentru protejarea pădurilor din România. Asociația oferă suport, în special autorităților, astfel încât pădurile României să treacă de la o administrare, bazată pe eficiență economică, la un management sustenabil îndreptat către dezvoltare durabilă, protejarea biodiversității, îmbunătățirea calității vieții și a mediului.

“Este cea mai frumoasă colaborare din acest an! Un parteneriat excepțional între FRC, Romsilva și Alianța Pentru Pădure în sprijinul naturii în general, al pădurii în special. Pădurea Campionilor a fost promisă de ceva timp, iar acum a devenit realitate! Vom continua să facem bine, să construim! Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!”, declară Laurențiu Ciornei, Președintele Asociației Alianță Pentru Pădure.

Nu este prima dată când sportivii Federației Române de Canotaj lansează un proiect ecologic. În urmă cu doi ani, canotorii români s-au implicat într-o acțiune de ecologizare, colectând gunoaiele din pădurea din jurul lacului Snagov.

>