Breaking news

Canon PowerShot SX40 HS, aparatul foto cu super zoom

Combinând un incredibil obiectiv ultra-wide-angle cu zoom 35x, control manual complet şi filmare Full HD, PowerShot SX40 HS este ideal pentru fotografii care doresc să aibă la dispoziţie flexibilitatea şi controlul unui DSLR şi versatilitatea unei distanţe focale avansate, ambalate într-o carcasă compactă.

Furnizând o calitate excepţională a imaginii, PowerShot SX40 HS este printre primele modele PowerShot echipate cu noul procesor de imagine Canon DIGIC 5, care pune în valoare performanţa sistemului HS System şi oferă opţiuni avansate de fotografiere, precum şi posibilitatea de înregistrare de filme Full HD (1080p).

Super zoomul permite ca fotografierea oricărui subiect să fie făcută cu uşurinţă, de la acţiuni derulate în mare viteză pe pistele de curse la faună sălbatică sau prim-planuri abstracte. De asemenea, noua tehnologie Intelligent IS asigură utilizatorul că imaginile înregistrate au toate elementele bine definite, iar înregistrările video sunt clare.

PowerShot SX40 HS este incredibil de versatil, înregistrând cu precizie uimitoare subiecţii aflaţi în apropiere sau la depărtare mulţumită unuia dintre cele mai puternice zoom-uri disponibile pe piaţă, bazat pe aceeaşi expertiză optică aflată în spatele succesului obiectivelor profesionale Canon.

Versatilul zoom 35x, cu Ultrasonic şi Voice Coil Motors asigură zoom şi focalizare rapidă şi silenţioasă. Performanţele se extind de la un ultra-wide-angle 24mm până la o gamă maximă telefoto de 840mm, permiţând utilizatorilor să capteze fotografii wide-angle ale unor peisaje uimitoare, precum şi portrete sau acţiuni ce se derulează la distanţă.

Stabilizatorul optic de imagine în 4,5 stopuri a fost de asemenea îmbunătăţit cu noua tehnologie Intelligent IS care detectează situaţia de fotografiere şi aplică în mod automat setările potrivite pentru stabilizarea imaginii, alegând unul dintre cele şapte moduri posibile.

Panning IS este activat atunci când se urmăreşte acţiunea desfăşurată pe o pistă de curse, asigurându-se că sistemul IS stabilizează imaginea într-o singură direcţie, în timp ce Macro IS cu tehnologia Hybrid IS este perfect pentru fotografierea clară a prim-planurilor. Powered IS foloseşte tehnologia Canon de înregistrare video pentru a uşura procesul de filmare a subiecţilor aflaţi la distanţă cu ajutorul zoom-ului, iar modul Tripod dezactivează stabilizatorul de imagine atunci cand camera este plasată pe o suprafaţă stabilă sau este ataşată la un trepied.

PowerShot SX40 HS este cel mai recent model dotat cu HS System, care combină un senzor CMOS de 12,1 megapixeli, cu sensibilitate ridicată, iluminat din spate, cu noua generaţie de procesoare de imagine Canon pentru a captura imagini de calitate, cu nivel redus de zgomot în toate condiţiile de fotografiere. Noul procesor de imagine DIGIC 5 oferă tehnologii de reducere a zgomotului mai avansate, reducând cu până la 75% zgomotul la toate nivelurile ISO şi producând fotografii mai naturale, lipsite de blur, fără a fi nevoie să utilizaţi un trepied sau bliţ. Noul Multi-area White Balance poate face ca imaginile să arate mai natural prin detectarea situaţiilor în care există două surse diferite de lumină şi apoi aplicând corecţii ale balansului de alb specifice fiecărei suprafeţe.

Noul procesor DIGIC 5 ridică la un nou nivel capabilităţile de fotografiere de mare viteză a senzorului de 12.1MP CMOS, permiţând fotografilor să surprindă fiecare moment în detalii uluitoare. Fotografii care urmăresc acţiuni derulate în ritm rapid pot alege între fotografierea continuă la rezoluţie maximă, până la umplerea cardului de memorie, la 2,4 cadre/sec. De asemenea, ei pot opta pentru noul mod High-speed Burst HQ, ce permite ca o secvenţă de mare viteză de până la 8 fotografii cu rezoluţie maximă să poată fi capturate la viteza de 10,3 cadre/sec.

Butonul dedicat pentru înregistrare video permite fotografilor să devină cameramani, trecând de la fotografii de înaltă calitate la înregistrare video Full HD (1080p) la 24 fps cu sunet stereo pentru filme fantastice făcute acasă. Modurile USM şi VCM disponibile pe lentilele telefoto permit modelului PowerShot SX40 HS să mărească imaginea şi să se concentreze rapid şi silenţios pe subiecţi, permiţând fotografilor să folosească întreaga gamă focală pe timpul filmării.

Partajarea şi editarea propriilor filme sunt mai uşoare ca niciodată. PowerShot SX40 HS oferă suport pentru formatul Apple iFrame Movie, permiţând importarea şi editarea imediată a clipurilor video în programe uzuale, simplificând şi accelerând procesul de post-producţie. Încadraţi şi vizualizaţi imaginile înregistrate pe ecranul LCD PureColor II VA cu unghi variabil şi diagonala de 6,8 cm (2,7″). Opţional, prin intermediul portului HDMI al camerei înregistrările video şi fotografiile pot fi afişate pe televizor. Puteţi utiliza, de asemenea, telecomanda unui HDTV compatibil HDMI-CEC pentru a naviga relaxaţi, din canapea, prin memoria aparatului de fotografiat – o opţiune perfectă pentru a împărtăşi cu prietenii şi familia fotografiile de vacanţă sau propriile înregistrări video.