Breaking news

Canicula impune restricții de viteză pe calea ferată timp de patru zile

Circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţiile de viteză şi în intervalul 03 – 06 iulie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului.

CNCF CFR SA face precizarea că în perioada de caniculă (35 – 38 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

Codul portocaliu de caniculă a fost emis pentru judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Facem precizarea că cele nouă judeţe din vestul ţării se află, până vineri, sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, în timp ce pentru restul regiunilor este valabilă o avertizare cod galben.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Potrivit avertizării valabile în intervalul marţi – vineri, în Banat, Crişana, precum şi în vestul Olteniei şi al Transilvaniei, canicula va persista şi se va intensifica, temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade şi, izolat 39 de grade, în special miercuri, joi şi vineri. În restul ţării, vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime de 35 – 37 de grade.

Urmare a acestor restricții de viteză, impuse de caniculă, trenurile vor înregistra întârzieri la destinaţie cuprinse între 20 şi 60 de minute, funcţie de distanţa parcursă.