Breaking news

Cand sa porti cercei de argint

Eticheta moderna este mai putin rigida decat a fost odata si moda ne invita sa indraznim cu forme si culori, dar exista intotdeauna reguli care merita cunoscute, mai ales daca frecventam locuri formale sau trebuie sa respectam codul vestimentar la locul de munca.

In acest articol vom vorbi despre cateva reguli simple despre eticheta bijuteriilor, cu privire la ce, cum si unde sa porti. Iata cateva dintre ele:

  1. Mai bine putin decat prea mult

Vrei sa stii cate bijuterii sa porti? In primul rand, nu exagera niciodata cu accesoriile. Ostentatia este de prost gust si este recomandabil sa porti maximum 3 bijuterii impreuna, care ar putea fi un set de bijuterii format din cercei, colier si inel. Cuvantul de ordine este sobrietatea. A purta o multime de bijuterii impreuna ofera efectul kitsch, cu siguranta nerecomandat intr-un loc formal.

  1. Alege bijuteriile pe baza tinutei

Bijuteriile, precum si hainele, sunt impartite in cele de zi si cele de seara. Hainele tale si accesoriile pe care le asortezi cu ele trebuie sa fie compatibile. Trebuie sa alegi bijuterii importante pentru ocazii importante si sa eviti sa le porti in fiecare zi. In timpul zilei, cerceii argint mici si un colier cu pandantiv in acelasi stil sunt perfecti pentru a mentine un aspect sobru, dar in acelasi timp feminin. In schimb, seara poti purta ceva mai stralucitor. De exemplu, poti combina o rochie lunga eleganta cu o pereche de cercei cu pietre cum ar fi zirconia verde, albastru sau alb.

  1. Bijuterii la locul de munca

Incerca sa porti la birou bijuterii care nu atrag prea multa atentie. Fii profesionista la locul de munca si evita bijuteriile care se refera la viata ta privata. Femeile cu varsta peste 20 de ani ar trebui sa opteze pentru bijuterii din argint sau alte metale pretioase cu pietre  naturale. Plasticul, otelul sau pietrele false nu sunt permise, iar bijuteriile precum cercei de argint sunt cele mai potrivite pentru eticheta biroului.

  1. Cand sa nu porti bijuterii

Aici, eticheta bijuteriilor include si cateva ocazii pentru care nu ar trebui sa porti bijuterii. La o inmormantare, hainele si bijuteriile stralucitoare ar trebui evitate, deoarece nu este un moment potrivit pentru a le etala. Pentru siguranta ta, renunta la bijuterii si atunci cand faci sport.

Bijuteriile au fost si sunt un accesoriu preferat de toate femeile, insa este bine sa stii si despre eticheta lor.

 

>