Breaking news

Când este vorba de dantura ta, ia cele mai bune decizii și gândește pe termen lung

Sunt persoane cu dinți perfecți pentru că natura a ținut cu ei; persoane care apelează la metode de îndreptare sau albire a dinților pentru a corecta aspectul zambetului lor, care, din cauza unor obiceiuri din copilărie sau a celor alimentare, ca adulți, au dus la strâmbarea ori îngălbenirea dinților; nu în cele din urmă, mai există și acele persoane care, în urma unor incidente, din cauza unor afecțiuni la nivelul cavității bucale, ori din lipsă de interes acordat danturii lor, au nevoie, la un moment dat, să-și înlocuiască o parte din dinți sau, în cele mai mai nefericite situații, întreaga dantură.

Nu tot ce zboară se mănâncă! Întreabă un specialist

De câțiva ani au apărut așa numitele “fațete dentare”, un fel de gutiere concepute din plastic ori silicon, care promit un zâmbet de un alb strălucitor, dar și mascarea tuturor imperfecțiunilor pe care dinții tăi le pot avea.

Deși promisiunile sunt multe, iar prețul ar putea fi atrăgător, înainte de a achiziționa un astfel de produs, gândește-te la un prim aspect foarte important: aceste fațete vin într-o mărime universală, despre care se spune că s-ar putea mula imediat pe orice tip de dantură. Interesant, nu-i așa? În aceste condiții de ce nu are toată lumea dinții perfecți, din moment ce această metodă este atât de la îndemână? Ei bine, poate că datorită faptului că nicio dantură nu seamănă cu alta, iar oamenii au încetat să fie atât de creduli încât să se lase convinși că un singur produs se potrivește gurii tuturor. 

Probabil ai rude sau cunoștințe care poartă placă dentară. Cu siguranță, dacă îi întrebi, îți vor spune cât de mult le-a luat să se obișnuiască cu purtarea acesteia, pentru că, deși aceste plăci sunt făcute după mulajul danturii pacientului, sunt și cazuri în care, în urma prelucrării lor, ceva nu pică așa cum trebuie, mai trebuie pilit un dinte ori mai trebuie umblat la plăci, pentru a se potrivi perfect în locul pentru care au fost concepute. Acum, o întrebare pertinentă ar fi: dacă o lucrare făcută după mulajul gurii tale mai are anumite probleme, cum te aștepți ca un obiect de mărime universală să facă minuni atât în gura ta cât și în a altor câtorva milioane de oameni?

Nu va face, asta este clar. Ba mai mult, prin purtarea lui este posibil chiar să te alegi cu răni, ori cu strâmbarea dinților și, în loc să te ajute, îți crează și mai multe probleme pentru care este posibil să scoți și mai mulți bani din buzunar.

În cazul în care dorești corectarea aspectului zâmbetului tău, dar și pentru a avea o dantură sănătoasă și completă pentru a putea mânca toate alimentele care îți plac, fără a-ți pune întrebarea dacă poți mușca ori mesteca așa cum trebuie alimentele, alege un implant dentar de la CisoMedical, ce va răspunde nevoilor tale și, cu siguranță, va fi special conceput pentru a se potrivi 100% danturii tale, fără a-ți pune în pericol sănătatea și fără a te întreba dacă are sau nu un aspect natural.

Implanturile dentare sunt cele mai recomandate atunci când ai nevoie de tratarea pe rând a dinților, pentru că, un implant nu afectează niciun alt dinte din vecinătatea celui cu probleme. În plus, este o procedură care nu doare (pacientul se afla sub anestezie locală atunci când implantul se montează); rezistă toată viața, în condițiile unei îngrijiri corespunzătoare, dar și în funcție de calitatea osului și a gingiilor; arată bine, diferențiindu-se cu greu de dinții naturali. În plus, implanturile pot fi făcute din diferite materiale, în funcție de preferințele sau bugetul pacientului.

În concluzie, caută să iei mereu deciziile potrivite pentru sănătatea ta. Nu întotdeauna ce e mai la-ndemână este neapărat și bun pentru sănătatea ta. Serviciile de calitate, poate vin cu costuri suplimentare, însă beneficiile pe termen lung ar trebui să cântărească mult și să încline balanța în favoarea lor, mai degrabă decât în favoarea economiilor de moment.

Sursa foto: unsplash.com

>