Breaking news

Canapelele – piese de mobilier versatile

loading...

O piesa de decor aproape nelipsita din locuinte este canapeaua. A devenit una dintre cele mai accesibile modalitati de mobilare, pentru ca poate juca un dublu rol – cel de canapea, dar si de pat.

De-a lungul anilor, aceasta a cunoscut influente diverse astfel incat canapelele pot fi mai pretentioase, piese sofisticate si practice prin modul ingenios in care au fost proiectate.

Stiati ca?

In antichitate canapelele erau folosite pe post de tron pentru conducatorii arabi. In societatea romana se pare ca o astfel de piesa se regasea mai degraba in bucatarii si purta denumirea de triclinium.

Indiferent de scopul acesteia, la acea vreme se presupunea ca femeile nu au voie sa ocupe spatiul, ci sa foloseasca scaune. In perioada industrializarii canapeaua devine piesa de mobilier comuna, regasita in orice tip de casa.

Ajungand in era moderna, canapeaua este una dintre cele mai practice piese de mobilier. Aceasta este adesea preferata pentru zona de living, desi nu este exclus sa o regasim si in camera de dormit, sub o forma mai compacta, acolo unde spatiul permite de asemenea. Zona de relaxare este musai sa includa si o canapea. In sfera business, in spatiile office canapelele fac parte din amenajare, dar sunt compacte, de maximum 2 locuri, nu au lada de depozitare si sunt de o eleganta aparte. Intalnim de asemenea canapele in spa-uri, cladiri de birouri, sali de conferinta, in zone de asteptare, de ce nu? Acolo unde acestea inlocuiesc varianta mai accesibila a scaunelor sunt vazute ca o alternativa confortabila, eleganta si de dorit.

Tendinte in locuinte

Printre cele mai comune alegeri de pozitionare a canapelelor se numara amenajarea livingurilor. Aici aceasta poate juca un rol important, de depozitare inclusiv. Datorita creativitatii fara margini, datorita faptului ca acest sector s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp, producatorii de profil au venit cu tot felul de solutii pentru canapelele moderne. De mare interes au inceput sa fie cele cu stil versatil, cum sunt acele canapele extensibile cu lada de depozitare.

Din punct de vedere al proprietarilor dornici sa isi amenajeze livingul in mod practice, o canapea cu lada de depozitare atrage dupa sine si numeroase avantaje. Poate fi vorba de un spatiu ascuns de depozitare, uneori suficient de generos. Poate fi vorba despre nevoia de a avea un extra pat, atunci cand aceasta nevoie se impune. Este o solutie practica ce salveaza din spatiu si se adapteaza stilului de viata. Pe principiul transformarii unei piese de mobilier, prin miscari simple, cei care opteaza pentru acest gen de canapele au in vedere un confort sporit, fara compromis.

Canapea extensibila de la Primobila

Primobila este brand cunoscut pe aceasta nisa. La capitolul canapea extensibila vine cu o propunere aparte. Aceasta se transforma intr-un pat generos, elegant, cu doua noptiere. Dotat cu 2 lazi de depozitare, acest gen de canapea este fara doar si poate acel stil ce concureaza cu succes la titlul de mobilier multifunctional.

Avantajele acestui gen de canapea se refera in primul rand la confortul sporit. Este realizata din arcuri sinusoidale, spuma poliuretanica elastica, este deci rezistenta si moale, asigurand un somn de calitate. Din punct de vedere al dimensiunilor este de asemenea generoasa, permite a fi folosita cu succes drept pat incapator. Din punct de vedere al stilului este o canapea eleganta prin minimalism. Spre exemplu nu include cotiere, spatarul este capitonat, ceea ce ofera stabilitatea pernelor, dar si eleganta intregului ansamblu.

Aceasta canapea extensibila nu este singura optiune de la Primobila. Difera ca stil insa deserveste aceluiasi scop, astfel ca o canapea extensibila cu lada de depozitare cunoaste mai multe variante privind designul, dimensiunile si materialele folosite. Sunt optiuni premium ce pun accent pe calitate; catalogul de oferte nu este privat de varietatea preturilor de asemenea, astfel incat exista tipuri de canapele cu astfel de functionalitati ce se pliaza pe bugete diverse.

Cei interesati de astfel de canapele regasesc la Primobila si avantajul transportului gratuit. Se aplica oricarui tip de canapea si alte piese de mobilier. Pentru cei cu gusturi clasice este recomandata canapeaua Chesterfield, in timp ce persoanele cu gusturi moderne prefera mai degraba canapelele extensibile, cu detali florale. Oricare ar fi in cele din urma preferintele, catalogul Primobila este o recomandare.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>