Campionatul Mondial de patinaj artistic din Japonia a fost anulat

Seismul produs în 11 martie și riscul crescut de o catastrofă nucleară au determinat anularea Campionatului Mondial de patinaj artistic ce urma să aibă loc la Tokyo între 21 și 27 martie 2011.

FSKATE-KOR-FOURCONTINENTSFederaţia internaţională de patinaj a decis să anuleze competiția mondială până la momentul în care autoritățile japoneze pot desfășura activități sportive în deplină siguranță.

“Ţinând cont de evoluţia şi gravitatea situaţiei din Japonia, ISU a stabilit, după consultări cu federaţia japoneză şi la sugestiile autorităţilor nipone, că desfăşurarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Tokyo nu ar fi posibilă”, se precizează într-un comunicat semnat de preşedintele ISU, Ottavio Cinquanta.

Și noua probă pe echipe care urma să se deruleze între 14 şi 17 aprilie, la Yokohama a fost anulată. Zoltan Kelemen (masculin) şi Sabina Măriuţă (feminin) erau cei doi sportivi care urmau să reprezinte România la Campionatul Mondial din Tokyo.

Este pentru a doua oară când o ediție  CM de patinaj este anulată. Prima dată s-a întâmplat în1961, după ce delegaţia americană a pierit într-un accident de avion, produs în momentul aterizării la Bruxelles, cu doar câteva zile înaintea debutului CM de la Praga.

>