Breaking news

Campioanele mondiale de la U Alexandrion, despre viitorul handbalului la Cluj

Componentele naţionalei de handbal a României, care au cucerit primul loc la Campionatul Mondial din Macedonia de anul trecut, Cristina Laszlo, Sonia Vasiliu şi Alexandra Dindiligan, au vorbit despre proiectul pentru viitorul handbalului românesc care se construieşte la U Alexandrion Cluj.

handbalisteU Alexandrion Cluj a câştigat licitaţia pentru trei junioare de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea: portarul Alexandra Prodan, Sonia Vasiliu, inter stânga şi Alexandra Dindiligan, extremă stânga.

Ultimele două au fost colege cu Cristina Laslo la lotul echipei naţionale de junioare U18, care a câştigat Campionatul Mondial din Macedonia de anul trecut.

„Am ales U Alexandrion pentru că este echipa cu jucătoare tinere. Prima impresie a fost una pozitivă, fiind o echipă cu atitudine. Abia aştept să încep campionatul. Această echipă promovează tineretul fiind un important proiect extraordinar pentru viitor„, spune portarul Alexandra Prodan.

Constituie un avantaj faptul că suntem o echipă tânără, că ne cunoaştem între noi şi avem aceleaşi obiective. Datorită faptului că voi fi în continuare împreună cu colegele de la naţională şi chiar cu fostele colege de la Centru de Excelenţă deja mă face să mă simt ca în familie. Suntem cea mai tânără echipă din liga naţională, lipsa noastră de experienţă este normal că se va vedea, dar sperăm să o compensăm cu muncă, ambiţie şi determinare. Prima impresie este că suntem o echipă unită, la început de drum, iar doamna antrenoare Carmen Amariei este liantul care ne dă forţa, curajul şi determinarea care contează enorm„, a spus şi Alexandra Dindiligan.

Cel mai bun centru de la Mondialul de anul trecut, Cristina Laszlo este, în ciuda vârstei fragede, printre jucătoarele cu experienţă de la U Alexandrion. Ea consideră că este un plus faptul că media de vârstă începe să scadă la echipă: Fetele tinere abia aşteaptă să joace, să dea totul pentru echipa. Pentru mine contează să am în echipa de la club colege de la naţională, îmi sunt prietene bune şi ne susţinem. Ştiu că mă pot baza pe ele. Principalul obiectiv este câştigarea a cât mai multe meciuri, mai ales pe teren propriu.