Breaking news

Campioana olimpică Ancuța Bodnar, în costum popular la emisiunea lui Măruţă de la PRO TV

Ancuța Bodnar a avut parte de o surpriză de proporții din partea interpretei de muzică populară Angelica Flutur. Artista i-a dăruit sportivei un costum popular tradițional autentic din zona Bucovinei, unde amândouă s-au născut și au copilărit. 

Ancuța Bodnar și Angelica Flutur au realizat o ședință foto împreună îmbrăcate în straie populare, cusute de mână, și au fost prezente în platoul emisiunii La Măruță de la Pro TV. Peste ie, Ancuța Bodnar a purtat medalia de aur cucerită anul acesta la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Simona Radiș, colega ei din barca de dublu vâsle feminin (W2x).

Campioana Olimpică a fredonat inclusiv câteva versuri din melodii populare alături de Angelica, dezvăluind că obișnuiește să se antreneze cu căștile în urechi, ascultând și acest gen de muzică tradițională din Bucovina.

„Îi mulțumesc Angelicăi Flutur pentru această surpriza deosebită! Sunt o iubitoare a portului tradițional și a muzicii populare. Port cu mândrie costumul național și obișnuiesc să ascult muzica Angelicăi Flutur și a multor interpreți din zona noastră, a Bucovinei. Atunci când mă antrenez la bicicletă, am tot timpul căștile în urechi și ascult de multe ori și muzică populară pentru că îmi dă o energie aparte”, a declarat Ancuța Bodnar.

În cadrul emisiunii de la Pro TV, Ancuța Bodnar a povestit despre începuturile ei în canotaj. Avea doar 13 ani atunci când a fost selectată pentru lotul de juniori. La acea vreme a plecat cu trenul alături de tatăl ei la Orșova, deși nici nu știa să înoate ori ce înseamnă canotajul.

„Nu știam nimic. Îmi amintesc că aveam ora de informatică. M-am așezat la calculator și am căutat ce înseamnă canotajul și unde se află Orșova pe hartă. La început am ieșit pe apă cu vestă de salvare, iar apoi am încercat singură să învăț să înot, pe lângă ponton. Mi-era frică. M-a aruncat doamna antrenor în apă și așa am scăpat de această frică”, a declarat Ancuța Bodnar.

Sportiva s-a îndrăgostit însă de acest sport și și-a dorit să facă performanță. Prin muncă, ambiție și determinare, a reușit: a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de canotaj din 2019 și două medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de canotaj din 2019, 2020 și 2021. Apoi, alături de Simona Radiș, a câștigat medalia de aur în proba de dublu vâsle feminin (W2x) la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

>