Breaking news

Campania electorală sună bine. Boc vrea îngheţarea preţului benzinei

loading...

Se apropie campania electorală şi politicienii încep să facă fapte bune. Boc este unul dintre ei. Acesta a cerut Consiliului Concurenţei să analizeze, împreună cu Departamentul pentru Afaceri Europene, dacă preţurile la carburanţi pot fi îngheţate în România în baza unei legi care prevede îngheţarea preţului benzinei.

DEZBATERE - INTELECTUALII SI POLITICA, POLITICIENII SI INTELECTUPreţurile la carburanţi ar putea fi îngheţate în România în baza unei legi care prevede o astfel de măsură în cazuri excepţionale, dar care este adoptată înaintea aderării la UE. Boc a spus că cele două instituţii vor analiza valabilitatea sau compatibilitatea cu normele UE. “Dacă răspunsul va fi pozitiv, vom găsi o soluţie”, a spus Boc.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că instituţia va finaliza investigaţia pe piaţa carburanţilor până la jumătatea anului, după ce rezultatele raportului va fi trimis la Comisia Europeană, iar companiile îşi vor spune părerea în acest caz.

Chiriţoiu a mai arătat faptul că o lege adoptată înaintea aderării României la UE permite îngheţarea preţurilor într-o situaţie excepţională şi că trebuie stabilit dacă piaţa carburanţilor se află într-o astfel de situaţie excepţională.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, combustibilii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 preţurile au fost majorate cu 13%. Cea mai recentă majorare a avut loc vineri, când preţurile au urcat cu 9 bani pe litru, unele sortimente depăşind pragul de şase lei/litru.

loading...