Breaking news

Căminul de bătrani Asertivo este unul dintre cele mai dotate și confortabile centre de seniori

Oamenii nu inteleg cat de greu se ingrijeste un batran suferind, care nu se mai poate deplasa singur nici la baie. Uneori, din sentimentul datoriei, din iubire, familia se incapataneaza sa pastreze bunicii acasa, gandindu-se sa nu ii instraineze si mai ales, ce va spune lumea in cazul in care sunt dusi la un camin de batrani.

Sunt cazuri in care bunicul, care cantareste destul de mult (peste 80, 90 de kilograme) sa fie ridicat de mai multe ori pe zi, fara echipamente speciale, iar oamenii care au grija de el sa se imbolnaveasca mult mai grav decat acesta.

Mijlocul cedeaza, picioarele pot fi luxate sau rupte in lupta corp la corp cu cel care trebuie sa fie ridicat pentru a fi spalat, curatat, hranit sau schimbat.

Apartinatorii care se supun unor chinuri inumane nu au aflat o informatie pretioasa: caminul de batrani Asertivo este unul dintre cele mai dotate si confortabile centre de seniori.

Ingrijirea parintilor si bunicilor in conditii improprii inseamna chin si pentru acesti batrani. Nu este usor ca un parinte sau un bunic care a avut grija de copii si de nepoti sa realizeze ca a devenit o povara pentru acestia si ca prin prezenta lui, face viata celor tineri amara!

Dar ce are Asertivo in plus fata de familia care se incapataneaza sa il ingrijeasca pe batran?

  1. Personal medical pregatit, dar pregatit sa ofere si suport psihologic celor care au nevoie. Aici experienta isi spune cuvantul. Un apartinator nu gaseste cuvintele sa il incurajeze sau sa il motiveze pe batranul pe care abia il ridica din pat, in timp ce infirmierele au pregatirea necesara pentru a umple sufletele bunicilor de speranta. Medicul este la postul sau, iar daca batranul se simte rau este consultat pe loc si infunctie de gravitatea situatiei se intervine: i se ofera ingrijiri si tratament pe loc sau este dus cu masina caminului la spital. Cand bunicului sau parintelui de acasa i se face rau, apartinatorii care nu sunt medici sau asistente medicale nu pot interveni in minutele care de multe ori sunt salvatoare.

In plus, salvarea este posibil sa soseasca in afara minutelor pretioase de aur si sa fie prea tarziu.

  1. Medicamente de prima necesitate, echipamente pentru a oferi prim-ajutor pacientilor de la azil.
  2. Paturi speciale prin care bunicul este ridicat fara efort de cate ori este nevoie, fara sa fie cineva din familie sacrificat.
  3. Scaune cu rotile, dar si rampa de care este nevoie sau lifturi pentru deplasarea bolnavilor in

Personalul de la acest camin de batrani are experienta necesara ingrijirii pacientilor si in acelasi timp si rabdarea necesara pentru ca fiecare pacient sa se simta important in acest centru dedicat lui.

Conditiile din camin sunt mult mai bune decat cele de la domiciliu, mai ales cand bunicii sunt lasati singuri in casele lor, fiindca nimeni nu poate sta cu ei.

Curatenia si caldura din camere sunt asigurate. Dintr-o pensie de 2000 de lei este greu de crezut ca un bunic ar putea avea acasa temperatura pe care o are la azil. Din banii putini pe care ii are un batran trebuie sa isi asigure: mancarea zilnica, facturile, impozitele la casa, medicamentele.

In cazul in care incalzirea este pe lemne, ei alearga sa cumpere lemne, sa le taie, sa le aseze la adapost. Pentru un batran cu miscari nesigure, nici facutul focului in sobe iarna nu este usor.

Un simplu drum dupa lemne afara, pe gheata sau pe zapada poate insemna o accidentare grava. In casa, pericolul este si mai mare, fiindca poate fi scapat jar pe jos sau lemne aprinse deja.

La camin, fiecare bunic este supravegheat permanent de personal, dar si de sistemul de monitorizare video.

Cele trei mese calde si gustarea asigura substantele necesare bunicilor. Hrana este sanatoasa si preparata in conditii de maxima igiena.

Bunicul lasat singur ar fi nevoit sa mearga dupa paine, dupa cerne si dupa legume si drumurile pana la piata l-ar obosi enorm. In plus, daca locuieste la oras, poate fi accidentat pe trecerea de pietoni, unii dintre batrani nu mai traverseaza pe la trecere fiindca pentru ei conteaza enorm sa scurteze drumul cu cativa metri.

Vara, pe canicula, nu este indicat sa iasa din casa, iarna, pe alunecus este la fel de periculos.

Bunicilor care isi pierd partenerii de viata li se uraste de singuratate. Adesea se plang ca nu au cu cine schimba o vorba si ca nu sunt intelesi de catre copiii si nepotii lor. Isi doresc parteneri de dialog de aceeasi varsta, iar la caminul de batrani ii gasesc. Acolo este baia, acolo este biblioteca plina de carti interesante, sala de socializare, sala de gimnastica, sala de mese si camerele lor.

Totul este la indemana, curatenia domneste, atmosfera destinsa, securitatea sunt la ele acasa.

Aici bunicii au parte de odihna binemeritata, de confort, de ingrijire si de respect.

Plimbarile prin curte in zilele de vara cand trandafirii raspandesc un parfum inegalabil nu pot fi uitate. Aici bunicul este ajutat sa mearga la baie, sustinut in tot ceea ce face, iar daca este in putere si vrea la oras, poate solicita o masina care sa il duca si sa il aduca la camin.

La aniversare i se aduce tort si este sarbatorit de catre colegii sai, fiindca asa se obisnuieste la Adsertivo. Acasa, poate nu ar primi nici macar un telefon, fiindca toti sunt foarte ocupati.

O vizita la acest camin de batrani poate fi programata oricand ca apartinatorii sa se convinga de conditiile de lux de aici.

 

 

>