Breaking news

Deputatul Coman poate fi arestat. Camera Deputaților încuviințează arestarea preventivă a acestuia

Camera Deputaților a dat vineri, undă verde pentru arestarea preventivă a deputatului Coman Gheorghe, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

coman gheorghePentru 3140 de lei ce urma să-i primească de la șeful DSVSA Buzău, deputatul Coman Gheorghe va fi reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore urmând să fie dus în fața judecătorului cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Plenul Camerei Deputaților s-a reunit vineri pentru a da un vot în cazul cererii înaintate de DNA prin intermediul Ministerului Justiției, prin care cere încuviințarea arestării lui Coman Gheorghe.

Din cei 407 deputați, la ședința de plen au venit doar 226, însă suficienți pentru a se îndeplini cvorumul de ședință. 190 de voturi au fost pentru arestare și 34 împotrivă și două abțineri.

Votul din plen vine la patru zile după ce Comisia juridică din Camera Deputaților a dat aviz favorabil arestării deputatului Coman Gheorghe.

Procurorii DNA susțin că deputatul ar fi primit de la șeful DSVSA Buzău, suma de 3140 lei pentru organizarea unei mese festive pentru liderii Partidului Conservator. În schimbul banilor, Coman se obliga să facă trafic de influență pentru a-l menține în funcție pe denunțător.

În perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influența conferită de funcția de conducere deținută în cadrul partidului din care face parte, învinuitul Coman Gheorghe a solicitat unui denunțător, persoană cu funcție de conducere în Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, în schimbul menținerii acestuia în funcția publică respectivă (care la nivel politic „revenea” partidului respectiv), diverse servicii, precum și remiterea unor foloase materiale necuvenite. Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău. În perioada 9 – 16 decembrie 2013, în același context, învinuitul Coman Gheorghe i-a solicitat denunțătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinței având ca scop alegerea conducerii județene a respectivei formațiuni politice (eveniment la care a și fost reînvestit în funcția de președinte), respectiv suma de 3.140 lei. Această sumă a fost primită de învinuitul Coman Gheorghe la data de 18 decembrie 2013, în scopul mai sus menționat, fiind surprins în flagrant de procurorii anticorupție. ”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Numai că procurorii au ratat flagrantul întrucât deputatul a fugit de la locul fapte, acesta fiind prins de procurori a doua zi, pe autostradă.

Nu am fugit după flagrant. Ce se aude că m-au prins la Ploieşti nu e adevărat. Ieri am fost la ţară, am tăiat porcul, nu aveam semnal acolo, când am plecat de acolo pe drum am aflat că mă caută. Am oprit, m-au urcat în maşină şi am plecat la Ploieşti. Exclud tot”, a declarat Gheorghe Coman.

Întrebat de jurnaliști dacă își dă demisia, Coman Gheorghe a spus clar și răspicat: Nu, niciodată. Deputatul nu a fost prezent vineri, la ședința de plen din Camera Deputaților.

>