Breaking news

Deputații au respins arestarea preventivă a lui Ion Stan

Camera Deputaților a respins vineri, cererea procurorilor, privind arestarea fostului deputat PSD, Ion Stan.

deputatul ion stanPlenul Camerei Deputaților a respins vineri cererea procurorilor privind încuviințarea cererii de arestare preventivă pentru 29 de zile a fostului deputat PSD de Dâmbovița, Ion Stan.

Votul privind încuviințarea arestării a fost secret. Din cei 411 deputați validați au votat  379, 8 voturi au fost anulate, iar 226 au fot împotriva arestării și 145 pentru arestare.

Decizia de azi vine după ce pe 3 decembrie, membrii Comisiei Juridice au avizat pozitiv cererea DNA de încuviințare a arestării deputatului PSD, Ion Stan.

Președintele PSD, Victor Ponta a spus la scurt timp după aflarea rezultatului că i-a transmis lui Ion Stan că acesta nu va mai putea face parte din niciun grup parlamentar al partidului și că cel mai onest ar fi să-și dea demisia din parlament.

Ponta a spus că el speră că Ion Stan își va da demisia, că el a votat pentru ridicarea imunității, recunoscând că acest lucru va afecta imaginea României pe plan internațional.

Procurorii DNA spun că deputatul PSD Ion Stan îi cerea denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, “câte două milioane, de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre “un miliard, un miliard două sute”.

Parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său, scrie Gândul. În interceptări Ion Stan îi solicită denuntătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, să îl ajute financiar în campania electorală.

Într-una din stenograme Ion Stan vorbeşte cu denunţătorul său şi spune că atât Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, cât şi Rovana Pulmb au o datorie faţă de el.

Procurorii susţin că din discuţiile purtate între cei doi a reieşit că Ion Stan, Adrian Ţuţuianu şi Rovana Plumb ar fi beneficiat de sponsorizarea efectuată în campaniile anterioare către formaţiunea politică prin firmele coordonate de Dima Nicuşor Sorin.

Procurorii DNA îl vor cerceta pe Ion Stan în stare de libertate și pot trimite dosarul acestuia în judecată.

>