Breaking news

Camelia Potec și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă

Campioana olimpică la Atena, camelia Potec, şi-a anunţat vineri retragerea din competiţiile internaţionale din 2013.

După Alina Dumitru, România mai pierde încă o campioană olimpică. După 22 de ani de înot de performanță, Camelia Potec a decis să nu mai facă înot de performanță și să își încheie activitatea sportivă.

Camelia Potec a precizat că a luat decizia de a nu mai participa la competiţiile internaţionale din 2013, în special la Mondiale, dar va continua să se antreneze zilnic şi va participa în afara concursului la Naţionalele din vară.

M-am sfătuit cu antrenorul meu din ultimii 5 ani dacă mai pot continua sportul de performanţă. Opinia lui a fost că anul viitor nu mai am nicio şansă şi asta e realitatea. Mă aşteptam să-mi spună că nu mai am nicio şansă niciodată şi că ar trebui să mă opresc. Dar mi-a spus că după 4 luni în care nu am intrat în apă este o perioadă foarte lungă. Matematic când trăgeam linie nu aveam nicio şansă la Mondialele de anul viitor şi să mă reîntorc în piscină, doar ca să particip nu era pentru mine o motivaţie foarte maree. Dar spun că aceasta nu este o festivitate de retragere, pentru că atunci e normal să-mi fie alături oamenii care au fost alături de mine în cei 22 de ani de performanţă, de la preşedinţi, instituţii sportive, oameni de suflet, antrenori”, a declarat Camelia Potec, care a făcut deja cererea pentru obţinerea rentei viagere.

Potec, care nu exclude definitiv o posibilă revenire, îşi va face retragerea oficială în vara viitoare, cu prilejul unui eveniment la care vor participa toţi cei care au contribuit la cariera sa de excepţie.

Voi înota în continuare şi voi concura de plăcere la Naţionalele din vară, dar în afara competiţiei, pentru plăcerea de a fi în continuare în apă. Încă nu mă pot despărţi de apă. Nu decizia a fost chinul cel mai mare sau ce am de făcut mai departe, ci pur şi simplu că am stat departe de apă. După JO mi-am impus să stau departe de piscină, tocmai pentru a nu lua o decizie în bazin, pentru că dacă eram antrenată tentaţia era foarte mare să mă duc la competiţii. Nu voi face festivitatea de retragere pentru că se poate oricând să mă răzgândesc, este o retragere din competiţii internaţionale”, a mai spus Camelia Potec.

Viorel Păunescu, preşedintele federaţiei de nataţie, a declarat că are nevoie de experienţa Cameliei Potec pentru relansarea performanţei în nataţia românească.

Carmen Tocală i-a adus un omagiu Cameliei Potec şi i-a oferit placheta de onoare a ANST.

Brăileanca de 30 ani speră că va performa şi în noua ei activitate din cadrul federaţiei: Mi s-a dat o şansă care mi s-a părut oportună şi motivantă, de a fi secretar federal, o funcţie foarte importantă, care îmi dă putere de muncă şi motivaţie de a face ceva pentru nataţia românească. 

În palmaresul Cameliei Potec figurează medalia de aur olimpică la Atena, medalii de bronz mondiale (2001, 2009), 4 medalii de aur (1999, 2000, 2004), 2 de argint şi 10 de bronz la europene, 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice ale Tineretului, multiple titluri mondiale militare şi universitare.