Breaking news

„Călătoriile lui Gulliver” la Edinburgh, un documentar în premieră la TVR 2

TVR 2 difuzează duminică, 4 noiembrie, de la ora 18.00, prima parte a documentarului pe care realizatoarea Sanda Vişan l-a dedicat prezenţei spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” la Festivalul Internaţional de la Edinburgh din acest an, piesă care s-a jucat cu casa închisă pe scena The King’s Theatre.

Trupa Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu a fost comisionată de Festivalul Internaţional de la Edinburgh, pentru a produce spectacolul “Călătoriile lui Gulliver”, în regia lui Silviu Purcărete.

„Câţi dintre noi citesc, cu adevărat, operele lui Swift? Câţi dintre noi ştiu că Swift este un scriitor incredibil de deprimant, care compune o satiră incredibil de sălbatică?”, spune Jonathan Mills, directorul Festivalului Internaţional de la Edinburgh. Cunoscând valoarea regizorului şi a trupei sibiene, Jonathan Mills a creditat echipa, introducând spectacolul în programul festivalului, înainte ca măcar o schiţă să fi fost pusă pe hârtie la Sibiu sau vreo notă în partitură la Dublin.

Silviu Purcărete a fost distins cu premiul „Herald Angel” la Edinburgh pentru montarea acestui spectacol, care aduce în scenă o perspectivă cu totul originală asupra romanului scris de Jonathan Swift. Aceasta este cea de-a doua distincţie „Herald Angel” oferită unui membru al Teatrului „Radu Stanca”, prima fiind cea obţinută de către actriţa Ofelia Popii în 2009 pentru rolul Mefisto din producţia „Faust” după J. W. Goethe, pus în scenă tot de către Silviu Purcărete.

Urmăriţi povestea acestei premiere absolute, petrecute pe cea mai importantă scenă de teatru a lumii, la Edinburgh, în cele două episoade ale programului “Călătoriile lui Gulliver”, difuzate de TVR 2 şi de portalul video al Televiziunii Române – www.tvrplus.ro, în zilele de 4 noiembrie (partea I) şi 11 noiembrie (partea a II-a), de la ora 18.00.

>