Breaking news

Călătorie în ţinuturi de poveste la „RoVentura” de la Kanal D

Impunatorul Palat Brukenthal, Castelul de Lut, Transfagarasanul sau glaciarul Lac Balea sunt doar cateva dintre taramurile de vis care au plasat Romania pe un loc de frunte pe harta mondiala a turismului. 

Sambata, de la ora 13.00, telespectatorii “ROventura” sunt invitati sa descopere, alaturi de Andra Visan si George Mihai, prezentatorii emisiunii, locuri magice din Tara Fagarasului, intr-o maniera unica – calatoria cu o casa pe roti. Autorulota ii poarta pe cei doi indragiti prezentatori la portile Edenului din Transilvania, la Palatul Brukenthal, cu ale sale gradini feerice si o arhitectura baroca austera, ce ascunde povesti inca nespuse generatiilor viitoare.

Cei care au copilarit cu povestile Fratilor Grimm pot redescoperi lumea fascinanta a basmului pe Valea Zanelor, intr-un loc de vis ascuns in mijlocul muntilor, Castelul de Lut, o constructie care atrage prin ineditul ei turisti din toate colturile lumii.  Nu sunt uitati nici pasionatii de istorie si cultura transilvaneana, cei doi prezentatori impartasind geneza unuia dintre cele mai vechi si importante monumente ale stilului gotic, Abatia Cisterciana de la Carta, a carei piatra de temelie a fost pusa cu aproape 800 de ani in urma.

Considerata, pe buna dreptate, una dintre cele mai spectaculoase sosele de munte din lume, Transfagarasanul impresioneaza si acum cu cei peste 150 de km serpuiti in munte, inconjurati de frumusetea neprihanita a naturii.

Gurmanzii vor descoperi cele mai inedite bucate pescaresti impartasite de bucatarii de la pastravaria Albota, un loc de popas recunoscut printre pasionatii de gastronomie si iubitorii de natura.

>