Breaking news

Călătorești mult cu mașina? PATRU motive pentru care să ai o asigurare CASCO

Dacă faci o multitudine de călătorii lunar, fie din interes de serviciu, fie că pur și simplu te relaxează acest lucru, atunci, pe lângă siguranța proprie, este importantă și cea a autoturismului tău. În acest sens, există mai multe motive pentru care să alegi o asigurare facultativă CASCO pentru mașina ta.

În plus, mai ales în timpul călătoriilor din străinătate, este necesar confortul psihologic și să simți o protecție în plus în fața eventualelor situații neplăcute care ar putea apărea. Atât tu, cât și cei dragi trebuie să fiți protejați în orice moment, oriunde v-ați afla.

Iată câteva motive pentru care poți alege o asigurare facultativă CASCO:

  • Siguranța și protecția sunt foarte importante, oriunde te-ai afla. Fie că mergi cu mașina la muncă, fie că pleci într-o călătorie alături de cei dragi, trebuie să fii întotdeauna pregătit pentru orice tip de situație neplăcută care ar putea să aibă loc în timpul călătoriei tale. În acest sens, poți opta pentru o poliță CASCO de la Asirom prin care ți se oferă protecție în fața mai multor riscuri. În acest mod, în condițiile în care, de exemplu, ești victima unui furt sau se produce un accident sau o ciocnire, atunci prin intermediul acestei asigurări ești protejat.
  • Polița CASCO te asigură și în fața zgârieturilor produse asupra autoturismului tău, dar și în fața producerii unor deteriorări din cauza fenomenelor atmosferice, calamităților naturale, a incendiului sau a vandalismului.
  • În plus, un alt motiv pentru care ai putea alege o asigurare facultativă pentru mașina ta este asistența rutieră extinsă pe care o ai la dispoziție oriunde te-ai afla. De asemenea, tu ai putea să beneficiezi de un autoturism la schimb. În asigurarea privată sunt gratuite și cheltuielile care survin pentru salvarea autovehiculului și descarcerarea acestuia, dar și cele pentru recuperarea autovehiculului asigurat. Mai mult decât atât, asiguratorul poate acoperi și daunele care au fost produse exclusiv pe suprafețele vitrate (geamurile), dar și marfa pe care o transporți.
  • Asiguratorul va include în pachet și daunele care sunt produse de alți șoferi decât persoana care a fost asigurată. În acest sens, însă, este nevoie de consimțământul ei. Pe lângă toate acestea, este inclus și un alt risc suplimentar, și anume cheile autoturismului, în condițiile în care optezi pentru clauza de pierdere sau de furt.

Indiferent de locul în care mergi, o asigurare CASCO se dovedește a fi utilă. În condițiile în care te afli în fața unei situații neplăcute, precum un accident rutier, a unui derapaj sau a unei răsturnări, a unor căderi de corpuri pe autoturismul tău sau chiar și în fața unor fenomene meteorologice în urma cărora vehiculul este deteriorat, atunci asiguratorul îți acoperă cheltuielile care survin. În plus, persoana care alege o astfel de poliță CASCO poate fi despăgubită în cazul regresului RCA, însă fără să mai fie nevoită să plătească alte costuri. De asemenea, serviciul este și ușor de accesat pentru tine ca și client, deoarece poți notifica dauna auto chiar online, iar valoarea despăgubirii este transferată în contul bancar personal.

Sursă foto: Pexels.com