Breaking news

Câinii întăresc sistemul imunitar al bebelușilor

loading...

Un studiu realizat în SUA, relevă faptul că bebeluşii care au contact cu câini de companie fac mai rar infecţii respiratorii şi ale urechii.

Studiul sugerează că cine trăieşte în contact cu un câine care-şi petrece o parte a zilei afară ar putea avea sistemul imunitar întărit – este vorba despre un copil în primul său an de viaţă.

Se pare că şi pisicile asigură o oarecare protecţie bebeluşilor, deşi efectul observat a fost mai slab decât în cazul câinilor.

Studiul a luat în considerare 397 de copii finlandezi ai căror părinţi au trecut zilnic într-un caiet starea de sănătate a copilului în primul an de viaţă, de la nouă la 52 de săptămâni.

Concluzia a fost că bebeluşii care trăiesc în casă cu câini sau pisici sunt cu 30% mai puţin susceptibili să facă infecţii respiratorii – tuse, rinită şi febră – şi cu circa 50%, infecţii ale urechii.

Cea mai eficientă protecţie a fost constatată la copiii care aveau un câine în casă până la şase ore pe zi, faţă de copiii care nu aveau câine sau care-l aveau în curte.

loading...