Breaking news

Cadru SRI: “S-au plătit bani grei pentru violenţe”

loading...

Un cadru SRI a dezvăluit pentru Cotidianul că iniţiatorii civili ai violenţelor de sâmbătă şi duminică au fost plătiţi de PDL, iar capii Jandarmeriei au dat ordine menite să faciliteze huliganismul ultraşilor.

Violenţelor comandate de actuala putere aveau ca scop fie oprirea protestelor, fie decredibilizarea protestatarilor.

Nimic nu a fost întâmplător duminică noaptea. Totul s-a desfăşurat conform unui plan bine pus la punct la care au achiesat şi unii dintre şefii dispozitivelor de jandarmi. În mod normal, aceştia ar trebui deferiţi de urgenţă Parchetului Militar pentru că în primul rând au pus în pericol integritatea corporală a propriilor subordonaţi. Aşa-zisa tactică eronată a forţelor de ordine s-a datorat exclusiv ordinelor date de şefii de dispozitive. S-au plătit bani grei pentru dezordinile şi vandalizările din zona Pieţei Unirii. Se miza că violenţele vor avea drept efect fie încetarea, fie decredibilizarea totală a manifestaţiei din Piaţa Universităţii”, declară sub protecţia anonimatului, un cadru al Serviciului Român de Informaţii, pentru Cotidianul.

Întrebat cine a plătit operaţiunea de pornire a violenţelor, acesta explică: “Principalul partid aflat la guvernare. Au primit bani doar aşa-zişii organizatori. Restul au fost masă de manevră. Repet, suma a fost însă una consistentă.”

Citeşte aici articolul din Cotidianul.ro

valentin.spinu@exclusivnews.ro

loading...