Breaking news

Cadourile în cuplu – care este semnificația lor și cum va ajută acestea să vă mențineți flacăra iubirii vie?

Nu cunoaștem pe nimeni care să spună ”Urăsc să primesc cadouri!”. Acum, vorbind serios, cine nu iubește să primească daruri, să fie răsfățat/ă și ziua să îi meargă din plin? Un cadou poate fi maniera perfectă de a transmite un simplu ”mulțumesc”, ”te iubesc” sau ”să ai o zi fantastică”. 

În ceea ce privește cadourile pentru cuplu, lucrurile stau puțin diferit. Altfel spus, cadourile oferite în cuplu ajută la revigorarea și la sudarea cuplului, sunt de părere psihologii. Un cadou reuși are menirea de a-i demonstra partenerului că te-ai gândit la el, că ai făcut un efort pentru a-i oferi o bucurie, că îl respecți și îi cunoști nevoile.

Cadouri cuplu sunt multe, însă important este nu doar ce îi oferi în dar, ci mai ales cum o faci. Încă din cele mai vechi timpuri, cadourile făcute în cuplu au avut menirea de a da formă palpabilă dragostei, aprecierii și recunoștinței față de partenerul de viață. Totodată, scopul acestui dar este acela de a impresiona, de a convinge, de a atrage bunăvoința partenerului și de a-ți arăta bunele intenții către respectiva persoană.

Care este semnificația cadourilor în cuplu?

Multe dintre persoane au tendința de a crede că aceste cadouri sunt echivalente cu confirmarea iubirii, însă un astfel de dar are multiple alte semnificații. Astfel, nu doar consistența darului este importantă, ci modalitatea în care acesta îi este oferit partenerului de viață. 

De regulă, gestul de a oferi un dar este însoțit de un ritual sau de o preocupare de a-i face ziua cu adevărat specială. Dorința de a-i face o bucurie este dublată de atenția la detalii, dar și la preferințele partenerului, care confirmă grijă, interes, implicare și, mai ales, tandrețe.

Ce alte semnificații mai au darurile făcute în cuplu?

Te ajută să începi o relație nouă

Chiar dacă relația este la început, însă iubești persoana respectivă, cel mai bine ar fi să îi oferi un dar care să îți arate intențiile. Fie că vorbim despre un trandafir sau o cutie de bomboane, intenția contează, iar partenerul va fi covârșit de sentimentul că ești atent la detalii sau că te-ai gândit la ea.

Cadourile de cuplu pot reîmprospăta relația

Un dar potrivit poate schimba traiectoria unei relații. Dacă treceți printr-o perioadă nefastă sau relația este pe punctul de a se destrăma, acest obstacol poate fi trecut mai ușor prin intermediul unui cadou. 

În acest sens poți opta pentru un cadou însoțit de o declarație de dragoste sau un mesaj de iertare, care să o facă pe persoana cealaltă să mai dea o șansă relației. Vei vedea cum un astfel de gest te va ajuta să treci peste barierele de comunicare.

Cadourile de cuplu sunt o modalitate de a-ți arăta aprecierea

Întotdeauna trebuie să îi reamintești celuilalt că îl iubești și că apreciezi tot ceea ce face pentru tine, în fiecare zi. Iar aprecierea poate fi arătată printr-un mic dar, plin de iubire, prin care să demonstrezi că îți pasă și că apreciezi prezența celuilalt în viața ta.

Să oferi cadouri în cuplu nu este outdated

Nu trebuie să fii neapărat o persoană în vârstă pentru a-ți arăta sentimentele față de persoana cu care conviețuiești. Chiar dacă sunteți de mult timp împreună, asta nu înseamnă ca a venit vremea să nu îți mai arăți sentimentele. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/BcVvVvqiCGA