Breaking news

Căderi de zăpadă apocaliptice în SUA!

FurtunaO violentă furtună de zăpadă s-a abătut în noaptea de vineri spre sâmbătă asupra coastei estice a Statelor Unite, blocând atât traficul rutier cât și pe cel aerian. Se estimează că zăpada ar putea ajunge la peste 75 de centimetri în următoarele ore, bătând recordul din 1922, când s-au măsurat 71 de centimetri de zăpadă.

La ora unu noaptea Washington era deja acoperit cu de un strat de 25 de centimetri de zăpadă. Cele mai multe zboruri din aeroporturile principale din zona Washington-Baltimore și Philadelphia au fost anulate. Mai multe trenuri între New York și Washington au fost de asemenea anulate.

Mai multe mii de locuințe au fost private de electricitate, iar de vineri mai multe școli și cladiri administrative au fost închise. Locuitorii din zonele afectate au luat cu asalt supermarketurile pentru a se aproviziona în caz de blocare a căilor de acces din cauza zăpezii abundente.

Furtuna a provocat de asemenea ploi puternice în sud-estul Statelor Unite, în special în Georgia, Carolina de Sud și de Nord. Acest val de frig și zăpadă, supranumit deja „Snowmageddon”, „Snowpocalypse” sau „Snowzilla”, a dus deja și la creșterea prețului gazului natural, acesta ajungând la cel mai înalt nivel al acestei ierni în SUA.