Breaking news

Căderea părului la bărbați – sfaturi și soluții pentru încetinirea procesului

Căderea părului este un fenomen frecvent cu care se confruntă în special bărbații. Aceasta începe cel mai adesea în apropierea vârstei de 40 de ani, atunci când nivelul testosteronului începe să scadă. Din fericire, există tot felul de soluții pentru îmbunătățirea nivelului de testosteron, precum folosirea unor substanțe ce reglează nivelul de testosteron, vitaminizarea corectă a corpului sau îmbunătățirea calității vieții prin evitarea stresului.

Evită folosirea instrumentelor de coafat

Instrumentele de coafat cu aer fierbinte nu sunt folosite doar de femei. Folosirea unor plăci pentru întins părul cu temperaturi ridicate poate distruge părul, arzându-l și slăbindu-i rădăcinile în timp. Periile de coafat și uscătoarele de păr ce folosesc aer fierbinte pentru uscarea părului sunt de evitat. Este ideal ca părul să fie lăsat să se usuce natural, iar dacă se dorește folosirea unor perii pentru coafat, ideale sunt cele cu aer rece.

Nu folosi chimicale pentru albirea părului

Deși este la modă decolorarea părului și vopsirea acestuia în diverse nuanțe, este recomandată ca acestea să fie făcută doar de specialiști. Folosirea substanțelor ce decolorează părul îl pot distruge iremediabil. Dacă nu ai neapărată nevoie, evită să folosești astfel de chimicale pentru părul tău. Un păr frumos este un păr natural, chiar dacă este grizonat.

Folosește suplimente naturale

Pentru un păr bogat, o creștere mai sănătoasă și încetinirea căderii, folosirea unor suplimente alimentare este extrem de benefică. Vitaminele esențiale, precum A, B, C, D, E, K ajută la menținerea sănătății podoabei capilare.

Folosește suplimente saw palmetto naturale. Acesta este un antiandrogen naturali eficient, bogat în acizi grași și fitosteroli. Saw palmetto inhibă conversia testosteronului în DHT, organismul reușind să mențină un nivel normal de testosterone, lucru benefic pentru reducerea căderii părului, dar și pentru pierderea în greutate sau menținerea dorinței sexuale.

Substanța finasteride sintetică este un antiandrogen obținut în mod sintetic, aceasta reușind să suprime efectele izoenzimei 5-alfa reductazei tip 2. Această enzimă transformă testosteronul într-o formă mai activă denumită dihidrotestosteron (DHT). Finasteride ajută la creșterea părului și la încetinirea căderii acestuia.

Urmează o dietă bogată în antioxidanți

Consumul alimentelor procesate nu este indicat atunci când îți dorești un păr mai bogat. De altfel, consumul acestor tipuri de alimente este contraindicat, pentru că nu vei reuși să beneficiezi de toți antioxdinați regăsiți de regulă în fructe și legume proaspete sau alimente de origine animală bio, neprocesată.

Zahărul și grăsimile procesate, alcool, tutunul, sucurile acidulate, toate sunt lipsite de antioxidanți și contribuie la un nivel ridicat de stres.

Renunță la obiceiurile nesănătoase

Unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri îl reprezintă fumatul. Majoritatea fumează din plăcere, pentru diminuare stresului sau pentru alte motive mai mult sau mai puțin convingătoare. Tutunul îmbătrânește premature celulele de păr, slăbindu-le. În acest fel foliculii de păr devin fragili și se deteriorează ușor.

Sursa de imagine:
Roman Samborskyi / Shutterstock.com