Breaking news

Cabinele de duș cu uși glisante sunt o opțiune mai bună în cazul băilor foarte mici?

Designul interior, mai ales când avem de-a face cu spații mici, cum este cazul băii, se transformă într-un real exercițiu de imaginație, în care funcționalitatea și estetica trebuie să fie într-o simbioză perfectă. 

Dacă spațiile mici sunt problematice, ce să mai spunem de băi? Un astfel de proiect de (re)amenajare trebuie să țină seama de fiecare element, cu precădere obiectele sanitare și piesele de mobilier, care trebuie să fie atât compacte, cât mai ales eficiente. 

Cum astfel de băi nu permit o cadă, cabinele de duș cu uși glisante se dovedesc un bun compromis în acest context, dat fiind faptul că spațiul limitat este folosit optimizat, fără a compromite designul sau confortul. În plus, cabinele de duș cu uși glisante sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri care se potrivesc diferitelor gusturi și designuri interioare – minimalism, bai rustice, luxoase sau potrivite copiilor.  

Printre avantajele pe care modelele de cabine de duș cu uși glisante le oferă se numără:

Economia de spațiu

Cabinele de duș cu uși glisante sunt concepute pentru a maximiza spațiul disponibil în băile mici. Spre deosebire de modelele cu uși tradiționale, care au nevoie de un spațiu suplimentar pentru deschidere, ușile glisante funcționează sunt dispuse pe șine, deci deschiderea nu va avea nevoie de spațiu. De exemplu, într-o baie cu dimensiuni de 2×2 metri, economia de spațiu oferită de o cabină de duș cu uși glisante va face diferența între o baie aglomerată și una aerisită.

Ușurința în utilizare

Aceste cabine sunt proiectate nu doar pentru a economisi spațiu, ci și pentru ușurința în folosire. Dat fiind mecanismul de glisare al ușilor, oricine poate intra în cabină cu ușurință, fără a se îngrijora de spațiul disponibil în baie.

De asemenea, cabinele cu uși glisante vin proiectate cu prag mic, ceea ce facilitează accesul persoanelor cu mobilitate limitată, așa cum sunt vârstnicii sau persoanele cu dizabilități. Mai trebuie adăugat un lucru – ușurința în utilizare înseamnă și mai multă siguranță.

Ușile glisante reduc riscul de accidente (lovirea accidentală a ușii deschise), un aspect foarte important în familiile cu copii, unde siguranța reprezintă o prioritate. Ușile glisante sunt, de asemenea, mai puțin susceptibile să se blocheze sau să se strice, de aceea sunt o soluție fiabilă pe termen lung.

Estetica

Cabinele de duș cu uși glisante nu sunt doar funcționale, ci adaugă și un element de stil în designul băii. Modelele de pe piață sunt disponibile într-o varietate de finisaje, astfel încât să poată completa și pune în valoare estetica generală a băii – sticlă transparentă, modele opace sau texturate etc. 

Costul accesibil

Deși inițial aceste cabine presupun o investiție mai mare, comparativ cu modelele tradiționale cu uși batante, pe termen lung își justifică prețul din mai multe considerente. Primul este durabilitatea – cabinele de duș cu uși glisante sunt construite cu materiale de înaltă calitate, cum ar fi sticla securizată și cadrele metalice rezistente, care rezistă mai bine în timp față de alte tipuri de cabine. 

Totodată, există și un beneficiu indirect legat de eficiența energetică. Cabinele de duș bine izolate, cum sunt cele cu uși glisante, mențin căldura în interior, ceea ce se traduce prin economii la factura de energie pe termen lung.

Facilitatea curățeniei

Întreținerea și curățarea unei cabine de duș cu uși glisante sunt aspecte cheie, mai ales în baie, unde umiditatea și mucegaiul sunt probleme des întâlnite. Ușile glisante, în special cele din sticlă, au nevoie de o curățare regulată pentru a preveni acumularea de calcar și pete, iar absența unghiurilor și colțurilor dificil de accesat facilitează procesul de curățare.

Sursa foto: https://www.freepik.com/premium-photo/interior-design-beautiful-elegant-bathroom_15442327.htm#query=shower%20cabin&position=7&from_view=search&track=ais&uuid=5f3cc2ed-c1bb-48cd-9925-1d3c22291e77 

>