Breaking news

Ca la noi la români…, magazinele de vise se redeschid

Eșec total al Guvernului de a scoate plantele etnobotanice de pe piață. Patronii magazinelor de vise au găsit soluția de a redeschide magazinele. Peste circa 3 săptămâni acestea se vor redeschide și vor  comercializa alte substante decât cele 36 interzise deja, de specialiștii români.

droguriGuvernul a dat greș, că doar numai la noi în țară se poate, cu Ordonanta de Urgență numărul 6 din 10 februarie 2010, care prevede interzicerea a 36 de produse etnobotanice, dintre care 27 sunt substanțe, dar și 9 plante cu efecte halucinogene. Stoparea comercializării acestor produse, s-a dovedit a fi doar provizorie, deoarece proprietarii acestor magazine au găsit o ”portiță” și vor aduce alte produse care nu sunt interzise pe piața din țara noastră.

Așa că în aproximativ 3 săptămânii, magazinele care și-au încetat activitatea în urma interzicerii celor 36 de substanțe, își vor relua activiatea, cu alte produse care nu sunt trecute pe lista neagră. În momentul de față se fac ultimele demersuri, pentru ca aceste magazine să își reia activitatea.

Direcția de Sănătate Publică urmărește la ora actuală dacă mai există la raft plante etnobotanice, care se numără printre cele 36 interzise de Guvern, iar dacă vor apărea altele noi, legea se va modifica, astfel încât să fie scoase și acestea în afara legii.

Valentin Stângă