Breaking news

Bulevardul Magheru ar putea prinde din nou viaţă. Investitorii cer refacerea bulevardului!

loading...

Bulevardul Magheru, principala arteră a Bucureștiului, se degradează pe zi ce trece, iar oamenii de afaceri cer autorităților să ia măsuri urgente.

Investițiile în refacerea mobilierului stradal, a trotuarelor, reabilitarea clădirilor din zonă – sunt măsuri esențiale și urgente dacă vrem să atragem turiști și să relansăm climatul de business”, afirmă omul de afaceri Robert Ionescu, fost viceprimar al Capitalei.

Magazine pustii, spații publice distruse, mizerie, lipsă de interes. Așa arată, în prezent, bdul Magheru, altădată principala arteră de promenadă a Capitalei.

,,Isteria cu Bulina Roșie a distrus această zonă. Sunt zeci de spații comerciale închise. Ce s-a întâmplat între timp? A sprijinit Primăria în vreun fel refacerea acestor clădiri, precum Ciclop-ul? S-au pus lacătele pe ușă și am continuat să amplasăm luminițe de sărbători”, a declarat Ionescu.

Potrivit fostului viceprimar, în prezent investitor în domeniul HORECA, Magheru are nevoie de măsuri urgente.

,,Toate investițiile făcute în mobilierul urban, în ultimii ani, au început să se degradeze. Sunt spații verzi neîngrijite, pavajul este plin de gropi, pereți plini de grafitti. Dacă pe bdul Elisabeta și pe Calea Victoriei s-au mai făcut unele lucruri, Magheru, altădată principala arteră comercială a Capitalei, a rămas de izbeliște”, a mai spus investitorul.

Potrivit lui Robert Ionescu, fără o strategie economică menită să climatul de business, Bucureștiul va deveni un oraș cu bulevarde pustii, prea puțin atractiv din punct de vedere turistic.

,,Am investit în deschiderea bistro-caffe-ului Taupe, de pe Magheru, în dorința de a demonstra că această zonă poate și trebuie să devină ce a fost odată. Un bulevard de promenadă, cu terase, pub-uri, restaurante și magazine interesante, un loc atractiv în inima orașului. Dezvoltăm și alte proiecte, o braserie cu produse tradiționale românești, se va redeschide și Lido etc. Este nevoie ca și autoritățile să urmeze acest trend, să sprijine relansarea comercială a bulevardelor principale ale Capitalei. Altfel vom deveni un oraș plin de mall-uri și bulevarde pustii”, a mai spus acesta.

BUCUREȘTI: ȘAORMĂRII, SĂLI DE JOCURI, BĂNCI, CASE DE AMANET ȘI FARMACII

Așa arată Bucureștiul în 2018. În timp ce în alte capitale, autoritățile sprijină climatul de afaceri local, dezvoltarea unei oferte de servicii cât mai variate, în Capitală pare că totul este lăsat la voia întâmplării.

,,Avem nevoie de o strategie economică, investițională, la nivel local. Dincolo de urbanism, acolo unde se știu problemele de ani de zile – fiecare construiește aproape cum își dorește, sunt anumite zone turistice unde trebuie identificate căile legale prin care să stimulăm afacerile cu potențial turistic – restaurante, cofetării, magazine de suveniruri, galerii de artă etc.Bucureștiul are nevoie de coagularea unor zone de interes turistic. Să dai aprobare pentru deschiderea unui butic alimentar, a unei șaormării lângă un obiectiv turistic major, de promenadă, ține de lipsa unei viziuni privind climatul turistic”, a declarat Ionescu.

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian