Bugetarii au primit salarii “surpriză” în ianuarie

Bugetarii au avut parte de o surpriză, lună trecută când şi-au încasat salariile. Ei au primit mai puţini bani şi cred că acest lucru se datorează noii Legi unice a salarizării.

salariiCu toate că primul-ministru a dat asigurări că Legea unică a salarizării nu va afecta salariile românilor, s-au produs numeroare încurcături, care urmează să fie remediate.

Reprezentanţii Ministerului Muncii dau vina pe ordonatorii de credite. „Dacă există cazuri individuale de reduceri ale salariilor de la 1 ianuarie, ele sunt cauzate de interpretarea eronată a legii de către ordonatorii de credite şi se va interveni punctual pentru corecturi”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, citat de Evenimentul Zilei.

Secretarul a mai precizat că angajaţilor care au primit mai puţin bani, din cauza interpretării greşite a noii legi, le vor fi recalculate veniturile, ei urmând să primească sumele, retroactiv.

Valentin Mocanu a adăugat că încă nu are informaţii oficiale şi nu a primit nicio sesizare în acest sens la minister. El este de părere, că o posibilă cauză a diminuării veniturilor bugetarilor, ar putea fi sistarea plăţii unor sporuri care se acordau illegal. El a recomandat persoanelor care au primit în luna ianuarie salarii diminuate, să se adreseze Ministerului Muncii pentru ca autorităţile responsabile să poată acţiona în acets sens.

>