Breaking news

Bucureștenii plătesc cel mai mult pentru construirea Catedralei Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului ce se ridică pe zi ce trece în spatele Palatului Parlamentului, ușurează de bani, bucureștenii.

Patriarhia Română adună bani pentru ridicarea catedrale, din toate colțurile țării, însă locuitorii Capitalei plătesc cel mai mult pentru ridicarea monumentului religios.

Bucureștiul se află pe primul loc în clasamentul celor care au făcut donații pentru construirea monumentalei catedrale. Un sfert din colecta națională inițiată de Patriarhia Română provine din fondurile Capitalei.

Arhiepiscopia Bucureștilor a donat aproximativ 2,5 milioane de lei pentru construirea Catedralei Neamului. La această sună se adaugă și contribuțiile administrațiilor locale din Capitală.

Primăria Sectorului 2 și Guvernul României au oferit fiecare în 2011, căte 10 milioane de lei.

Tot în 2011, Consiliul General al Municipiului București a donat tot 10 milioane de lei.

Și Primăria Sectorului 3 a alocat 5 milioane de lei din bugetul local pentru grandiosul proiect, în vara anului trecut.

Arhiepiscopia Buzăului a contribuit cu aproape 793.000 de lei, adică 8% din total.

Locul al treilea este ocupat de Arhiepiscopia Dunării de Jos care a donat aproximativ 680.000 de lei, reprezentând 7% din suma strânsă până în prezent din contribuții financiare.

După aprecierile Patriarhiei, Catedrala Mântuirii Neamului a stâns circa 15% din suma necesară, adică între 400 și 600 de milioane de euro.

Catedrala Mântuirii Neamului, care urmează să fie un lăcaş de cult pentru 5.000 de enoriaşi, se va construi pe o suprafaţă de 11 hectare și va avea 100 de metri înălţime.