Breaking news

Bucătăria tradițională macedoneană în Salonic: Arome autentice și delicii culinare

Te pregătești pentru o vacanță grecească? Înviorează-ți simțurile cu deliciile gastronomiei macedonene, chiar în Salonic, în inima Greciei. Îți prezentăm cele mai bune opțiuni de concediu în Salonic, unde să mergi la restaurant și ce preparate culinare să savurezi într-o vacanță la Salonic.

Ce are deosebit bucătăria tradițională macedoneană?

În bucătăria macedoneană, ingredientele de bază sunt legumele proaspete, cum ar fi ardeii, roșiile și castraveții. Acestea sunt utilizate atât în preparate răcoroase, precum salatele și antreurile, dar și în tocănițe și mâncăruri gătite la foc domol. Carnea de miel este pregătită pe grătar sau la cuptor, pentru a-i păstra suculența și a-i evidenția gustul intens. Produsele lactate, cum ar fi brânza feta și iaurtul grecesc, sunt preparate după metode tradiționale și rețete păstrate de multe generații. Ele sunt folosite în multe preparate culinare macedonene, atât la micul dejun, cât și la prânz și cină, când adaugă cremozitate și arome fine meselor îmbelșugate.

Te va surprinde în mod plăcut varietatea de condimente și ierburi mediteraneene, utilizate în diferite rețete tradiționale din Macedonia. Mai ales în Salonic, meniurile abundă de preparate cu mentă, busuioc, rozmarin, oregano, cimbrișor, salvie. Delectează-te cu un ouzo parfumat înainte de a începe festinul grecesc la Salonic și bucură-te de vinurile tradiționale: Retsina, Mavrodafni, Limnio, Assyrtiko ș.a.

Delicii culinare în Salonic –  preparate tradiționale macedonene

Când îți faci planuri de vacanță în Salonic, pune pe lista de atracții turistice și vizite la tavernele din port sau la restaurantele tradiționale din orașul vechi. Te vor cuceri specialitățile culinare macedonene: placinta cu cremă de gris (Bougatsa), covrigul specific regiunii Salonic, cunoscut sub numele de Koulouri Thessalonikis, salata grecească, tzatziki, feta prăjită. Savurează specialități culinare faimoase, precum Tavče Gravče, Musaka și Selsko Meso. La desert răsfață-te cu delicioasele Loukoumades cu miere, un dulce ușor, de vară, preparat din zahăr, lămâie, miere, făină de porumb și decorat cu scorțișoară sau susan.

Localuri și restaurante din Salonic unde poți savura bucătăria macedoneană

Ți-ai rezervat deja un zbor București-Salonic? Înseamnă că vacanța ta a și început, așa că pregătește-te cum se cuvine pentru o călătorie printre aromele macedonene. Îți prezentăm cele mai bune restaurante din Salonic, unde să petreci seri minunate, alături de familie și prieteni. Pune pe lista de atracții turistice din Salonic  Taverna Macedonia, cu atmosferă tradițională, decoruri și elemente specifice culturii macedonene. Meniul este bogat în specialități locale, precum Tavče Gravče, Musaka și Selsko Meso.

Planifică și o vizită la Restaurantul Aristotelis. Situat în inima orașului Salonic, acest restaurant te va impresiona cu meniul său variat, care include o selecție generoasă de mâncăruri macedonene tradiționale. Atmosfera este relaxată și confortabilă, perfectă pentru a savura bucatele macedonene autentice. Specialitățile restaurantului Aristotelis includ pui în sos de vin, plachie de pește și supa tradițională de fasole. Este recomandat să rezervi o masă în avans, deoarece acest restaurant este foarte popular printre localnici și turiști.

Experiențe culinare macedonene unice în Salonic: festivaluri și evenimente

Bucătăria tradițională macedoneană din Salonic îți oferă o varietate de experiențe culinare unice, prin intermediul festivalurilor și evenimentelor tematice. Iată câteva dintre cele mai mari festivaluri culinare din Salonic care pun accent pe bucătăria macedoneană: Festivalul Deliciilor Macedonene, Festivalul Vinului Macedonean, Festivalul Măslinelor. Aceste evenimente îți oferă experiențe culinare unice, unde descoperi arome autentice și delicii specifice bucătăriei macedonene.  Rezervă din timp un sejur la Salonic, pentru a te întâlni cu o cultură interesantă și o gastronomie irezistibilă!

Sursa foto: Shutterstock

>