Breaking news

Bruno Negoiță a câștigat Cupa Academiei de Golf Demis Papillon

loading...

100 de jucători din 12 țări și-au disputat Cupa Academiei de Golf Demis Papillon 2013. Cupa a fost câştigată de românul Bruno Negoiță după un traseu spectaculos de 6 cupe playoff cu Yang Seung Gwan.

bruno negoitaCupa Academiei de Golf Demis Papillon, unul dinte cele mai mari turnee de golf din Europa Centrală și de Sud Est, a atras 100 de jucători amatori din 12 țări din Asia, America și Europa la cea de-a cincea ediție organizată, în acest week-end, la Lighthouse Golf&Resort.

După ce, în anii trecuți, cupa a fost revendicată și de jucători din străinătate, anul acesta a revenit României în urma celei mai spectaculoase întreceri pentru stabilirea câștigătorului: Bruno Negoiță l-a învins pe coreanul Yang Seung Gwan după un parcus dramatic de 6 cupe playoff, în care românul și-a rupt crosa driver.

Turneul de anul acesta a fost impresionant nu doar prin spectacolul oferit de cei doi jucători în finală, ci mai ales prin prezența a peste 100 de jucători foarte buni din întreaga regiune și din țări ca Mexic sau Coreea de Sud. Sunt mândru că turneul Academiei a ajuns la un nivel comparabil cu cele mai mari turnee din Europa de Est și ce s-a întâmplat anul acesta mă face încrezător în dezvoltarea și profesionalizarea golfului românesc,” declară Demis Papillon, fondatorul academiei.

Ediția de anul acesta a fost  împărțită pe trei divizii valorice pentru seniori şi a inclus și o divizie pentru începători şi una pentru juniori. Divizia de juniori a strâns 11 jucători cu vârste până în 12 ani și a fost câștigată de Nicolas Papillon (8 ani), fiul fondatorului academiei.

Numărul participanţilor la competiţie a crescut de la 30, în 2009, până la 100 la în acest an, reprezentând 12 ţări, precum: România, Anglia, Rusia, Bulgaria, Mexic, Corea, Spania, Franța, Polonia, Italia, Lituania, Norvegia. Dintre aceștia, peste 40 de jucători au venit din România.

Academia de Golf Demis Papillon a ajutat, în cei 5 ani de existenţă, la formarea a peste 600 de jucători de golf, dintre care mai bine de jumătate sunt din România.

O categorie specială sunt juniorii, ale căror performanţe sunt deja vizibile prin rezultatele obţinute: campionul României la golf pentru grupa de juniori între 12 – 14 ani, Dorin Muşat, este un jucător format în cadrul Academiei Demis Papillon.

loading...