Breaking news

Bronz la Europenele de Gimnastică pentru echipa de junioare a României

loading...

Echipa de gimnastică feminină de junioare a României, a cucerit miercuri la Sofia, medalia de bronz în concursul pe echipe. Aurul a revenit Rusiei.

europene gimnastica sofiaEchipa formată din gimnastele Laura Jurca, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica, Andreea Ciurusniuc, au cucerit miercuri, la Europenele din Sofia, medalia de bronz.

Echipa României a adunat un total de 164.972 puncte, fiind devansată de Rusia – 168.262, și de Marea Britanie  – 165.005 puncte.

Laura Jurcă s-a calificat în finale la individual-compus, sărituri şi sol, la CE de la Sofia, Andreea Iridon în finale la individual-compus, bârnă şi sol, iar Anda Butuc în finală la bârnă.

Laura Jurcă s-a calificat în finală la individual-compus, de pe locul 3, cu un total de 55.641 puncte, ea urmând să evolueze şi în ultimul act la sărituri (14.333) şi la sol (13.933).

La rândul său, Andreea Iridon a ocupat locul 9, cu un total de 53.965 puncte, urmând a evolua şi ea în finală la individual-compus şi la bârnă (13.933), în care va lua startul şi Anda Butuc (14.066). Iridon este finalistă şi la sol (13.966).

Micuțele gimnaste sunt antrenate de Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan și Adela Popa, și reprezintă pepiniera pentru lotul de senioare care va face deplasarea în 2016 la Olimpiada de la Rio de Jaeiro.

Joi, intră în focuri senioarele, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ștefania Stăniă, Silvia Zarzu, care luptă pentru medaliile puse în joc de organizatori.

loading...