Breaking news

Bronz european pentru Marian Oprea la triplusalt

Atletul român, Marian Oprea a câștigat medalia de bronz la triplusalt în cadrul Campionatelor Europene de Atletism indoor desfășurate la Paris.

CAMPIONATE EUROPENE DE ATLETISM 2006Marian a început în forță concursul, reușind să sară din prima încercare 17,62 cm, rușind astfel să doboare recordul campionatelor europene. Însă după doar câteva minute italianul Fabrizio Donato a sărit 17,70 cm și a îmbunătățit recordul european. Surpriza a venit câteva minute mai târziu când francezul Teddy Tamagho a reușit o săritură fantastică ce a măsurat 17,92 cm, stabilind astfel un nou record european și mondial.

Italianul și-a îmbunătățit săritura cu 3 cm din a patra încercare, în timpo ce francezu a repetat săritura de 17,92 din a patra încercare.

Astfel, francezul este noul campion european la triplusalt, italianul Donato câștigă argintul iar Marian câștigă bronzul. Este singura medalie câștigată de delegația României de la actuala ediției a CE de ateltism în sală desfășurat la Paris.

În clasamendul pe medalii, România s-a clasat la actuala ediție a Campionatului European de atletism pe locul 17 grație medaliei de bronz cucerită de Marian Oprea la triplusalt.