Breaking news

BREAKING NEWS | Kovesi și Coldea, audiați la Parchetul General în scandalul creat de Giță

Vești proaste pentru șefa DNA și fostul șef operativ al SRI. Laura Kovesi si Florian Coldea vor fi audiați la Parchetul General în dosarul deschis de procurori ca urmare a dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță.

sebastian-ghita-kovesi-dnaFlorian Coldea va fi audiat de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General, au transmis, pentru Evenimentul zilei, surse judiciare.

Fostul șef al serviciului secret va fi chemat la audieri alături de şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, în dosarul deschis ca urmare a dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Cel mai probabil săptămâna viitoare, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi chemată să dea explicații în fața unui procuror de la Secția de urmărire penală și criminalistică, pentru confirmarea sau infirmarea dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță, în înregistrările difuzate de România TV. În același dosar, urmează să fie audiat și Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, devenit civil după trecerea în rezervă.

Parchetul General s-au autosesizat şi, pe 4 ianuarie, au deschis un dosar penal, în urma unei înregistrări difuzată de postul România TV.

„În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare”, a transmis Parchetul General.

Sebastian Ghiţă spunea că fostul preşedinte are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi judecătoarea Camelia Bogdan. Postul a prezentat o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta susţine că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

>