Borussia Dortmund s-a calificat în finala Champions League, deși a pierdut returul cu Real Madrid

Borussia Dortmund este prima echipă calificată în finala Champions League la fotbal masculin ediția 2013. Nemții s-au calificat grație victoriei de săptămâna trecută de pe teren propriu când au învins Real Madrid cu 4-1.

borussia dortmundDupă victoria zdrobitoare de săptămâna trecută, Borussia Dortmund a fost învinsă marți seară pe Santiago Bernabeu, cu scorul 2-0, de Real Madrid, în returul semifinalei Ligii Campionilor.

Madrilenii s-au trezit târziu, abia în minutul 83 reușind să deschidă scorul prin Benzema.

Șase minute mai târziu, Sergio Ramos a şutat puternic, sub bară, după un carambol în careul Borussiei și a mărit scorul la 2-0. Astfel că speranțele suporterilor spanioli au crescut brusc. Deși arbitrul central a arătat 5 minute de prelungire, minunea nu s-a mai produs.

Chiar dacă au pierdut partida retur, nemții merg mai departe grație victoriei de săptămâna trecută, de pe teren propriu.

Astfel că sunt șanse tot mai mari ca finala Champions League să fie una 100% nemțească.

Și asta pentru că Bayern Munchen a învins în manșa tur pe FC Barcelona cu un sec 4-0 și este ca și calificată în marea finală.

Drept urmare, finala europeană ar urma să se joace între Borussia Dortmund și Bayern Munchen.

Pentru calificarea în finala Champions League, Borussia Dortmund ar trebui să-i ridice statuie polonezului Robert Lewandowski. Acesta a fost eroul incontestabil din manșa tur a semifinalei, întrucât a marcat toate cele patru goluri ale nemților.

Returul semifinalei dintre Bayern Munchen și FC Barcelona se joacă mâine în Spania.

>