Bombă cu ceas, lăsată de Şova la Transporturi. FORT contestă Ordinul de ministru privind transportul interjudetean

Federaţia Operatorilor Români de Transport contestă ordinul de ministru emis de Lucian Şova cu puţin timp înainte de a fi remaniat din Guvernul Dăncilă.

FORT susţine că dacă acest ordin de ministru rămâne în vigoare, transportul rutier interjudeţean de pasageri, va fi falimentat.

“Dupa indelungi asteptari, Ministrul Sova, probabil inaintea iminentei remanieri, revine cu o “noua” varianta de ordin de ministru, menit sa distruga complet transportul rutier interjudetean regulat de pasageri. Ce aduce nou acest proiect, “prelucrat” in secret in laboratoarele ministerului Transporturilor ? … nimic bun. Concret, domnul Sova se asigura ca acei transportatori ce au format trasee, incepand cu anii 90 si au ajuns la performanta ca in 2018, sa investeasca in autocare premium, fabricatie 2015, cu o capacitate de 48 de locuri, reprezentand o investitie de peste 200 000 euro, sa fie declarati necastigatori ai viitoarei sedinte de atribuire, pentru traseele formate ani la rand, in fata altor operatori care vor castiga dreptul de a efectua  cursele, cu o investitie de maxim 50 000 euro in microbuze de 13 locuri fabricate in 2017/2018. Iata cum, Ministrul Sova, doreste sa modifice gradul de confort si siguranta al pasagerilor si sprijina decongestionarea traficului, mutand “din pix” fluxurile de calatori de pe capacitati mari de tip autocar pe microbuze. Federatia Operatorilor Romani de Transport ramane ferma pe pozitie in ceea ce priveste renuntarea la acest ordin si intrarea intr-o perioada de tranzitie “controlata”, pentru imbunatatirea situatiei transportului interjudeten, in principal in interesul pasagerilor“, precizează FORT în comunicatul remis exclusivNEWS.ro.

>