Breaking news

Bomba care aruncă în aer CSM. Oana Hăineală și Alina Ghica aranjau voturile în Consiliu

Votul în Consiliul Superior al Magistraturii erau trucate după pofta inimii lui Alina Ghica și a Oanei Hăineală. Informația a ieșit la iveală, după ce un șofer al CSM a găsit în telefonul de serviciu, SMS-uri de la cele două șefe către procurorul Bogdan Gabor.

gica si haineala csmNoi informații despre cum se votează în CSM vin să arunce în aer instituția care era considerată garantul justiției din România.

Dezvăluirile au fost făcute de Anghel Gabriel Roșca.

Potrivit Lumea Justiției, pe  18 iulie 2012, Angel Gabriel Roșca a primit pe inventar de la DEA din cadrul CSM un telefon Nokia 2730, cu numărul 0724.127.366, care a aparținut anterior, pentru scurtă durată, procurorului Bogdan Gabor din CSM.

Angel Gabriel Roșca a deținut telefonul Nokia până la data de 11.02.2013 când, scârbit de faptul că împotriva lui s-a pornit ancheta DNA pentru ca judecătorul Adrian Neacșu să fie compromis, și-a dat demisia. 

Fără să vrea, folosind telefonul ce i-a fost dat în custodie, șoferul a depistat în memoria acestuia o serie de mesaje tip SMS purtate de fostul deținător(Bogdan Gabor) cu Oana Hăineală, Alina Ghica și Monica Prejmereanu (purtător de cuvânt al CSM – fost ofițer DGIPI), personaje care de anul trecut fac toate jocurile în CSM.

În mesajele relatate de Angel Gabriel Roșca, apar solicitări din partea șefelor CSM către procurorul Bogdan Gabor de a vota în anumite feluri, anumite puncte de pe ordinea de zi.

Bogdan Gabor, fost prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului Tribunalului Maramureș, a fost ales în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii la alegerile din ianuarie 2012, ca reprezentant în Consiliu al procurorilor de la parchetele de tribunale.

Iată conversațiile cu probleme, așa cum au fost relatate de Angel Gabriel Roșca:

Mesaje de la Oana Hăineală:

– “ne roagă Alina să dăm cu DA la pct 13 pup”

– “Să nu uităm să dăm cu NU la pag 23 la plecarea lui Vasilică”

– “o să facem plen joi (da vezi că nu le zicem la 4pezi – neacșu, danileț, dumbravă și șerban – ca să se care liniștiți în turneul electoral pt roman) noi joi seară plecăm la JAI…”

– “la suplimentarea cu posturile n-ar trebui să votăm împotrivă? Eu așa aș vota… La comisii la fcț de conducere procurori. Membri: amian, foitos, petrescu mandici. La judecători: opaiog, franguloiu, hancu, marin”

În baza acestor informații, Lumeajustitiei.ro a sesizat oficial Parchetul Înaltei Curți – Directia Nationala Anticoruptie, reclamând posibila existență a unor fapte de corupție la vârful CSM.

În vederea facilitării anchetei, Lumeajustitiei.ro anunță că va pune la dispoziția procurorilor DNA, la cerere, mesajele SMS, astfel cum ne-au fost relatate de fostul șofer al CSM Angel Gabriel Roșca.

Deși cazul relatat pe larg de Lumeajustitiei.ro a fost preluat si dezbatut de mass media, in cursul dupa-amiezii de luni 25 februarie 2013, DNA nu s-a autosesizat din oficiu.