Breaking news

Avocatul-deputat, Mihail Boldea, exclus din avocatură

Deputatul, Mihail Boldea a fost exclus din Baroul Galaţi, pe motiv că este arestat preventiv.

După ce i s-a ridicat imunitatea parlamentară şi a fost emis mandat de arestare în lipsă Boldea s-a ales cu încă o interdicţie. Până la clarificarea anchetei şi a dosarului în care este cercetat penal, nu mai are voie să îşi exercite şi meseria de avocat.

Baroul Galaţi a decis că Mihail Boldea nu mai are voie să-şi exercite profesia de avocat atâta vreme cât pe numele lui a fost emis un mandat de arestare şi este dat în urmărire internaţională.

Potrivit deciziei Consiliului Baroului, deputatul Mihai Boldea nu mai are voie să practice profesia de avocat pe termen nelimitat, adică până când statutul său juridic nu va fi clarificat.

Suspendarea va fi ridicată în cazul în care Boldea va fi achitat de justiţie. În caz contrar (adică dacă va fi condamnat) el va fi exclus din Barou şi nu va mai putea practica niciodată avocatura.

Pe 17 martie, Mihail Boldea a plecat din România cu maşina personală, cu direcţia Istanbul. de aici a ajuns în Kenya şi mai apoi în Congo.

Începând din 16 martie, când a devenit oficial învinuit pentru comiterea a cel puţin 10 infracţiuni.

Deputatul are cea mai mare parte a bunurilor sub sechestru judiciar, rudele îi sunt cercetate pentru complicitate la infracţiunile comise de el.